State Farm - Drive Safe and Save: 30%-kal alacsonyabb díjak
2024.08.09

A clearsurance.com nemrég közzétett egy jelentést a State Farm használaton alapuló biztosítási programjáról, a Drive Safe & Save-ről. Megállapították, hogy azok a biztosítottak, akik részt vesznek ebben a programban, akár 30%-ot is megtakaríthatnak havi díjaikból.

Felhasználás-alapú biztosítási programok

A használaton alapuló vagy telematikai autóbiztosítási lehetőségek egyre népszerűbbek. Azok a fogyasztók, akik a gépjármű-biztosítási díjak megtakarításának lehetőségeit keresik, megtalálhatják a keresett kedvezményt, ha csatlakoznak biztosítójuk programjához.

A használat alapú programok nyomon követik a vezetési szokásokat, például a fékezést, a gyorsítást, a megtett kilométereket és a vezetés napszakát. Azok, akik alacsony kockázatú vezetési szokásokat tanúsítanak, a legnagyobb megtakarítást tapasztalják.

A State Farm az egyik legmagasabban jegyzett társaság, így nem meglepő, hogy létrehoztak egy használat alapú programot. A program neve Drive Safe and Save (Vezess biztonságosan és takarékoskodj).

A 25 év alatti fiatal vezetők számára is van egy programjuk, a Steer Clear. Ezt kifejezetten arra tervezték, hogy segítse az új vezetőket a biztonságos vezetési szokások felismerésében és gyakorlásában.

A State Farm Drive Safe and Save megtakarításai

A Clearsurance.com szerint a State Farm Drive Safe and Save programja a következő előnyöket kínálja:

  • 10% kedvezmény a programban való részvételért
  • Akár 30%-os kedvezmény a vezetési szokások alapján
  • Nincs büntetés a kockázatos vezetési szokásokért

    Sok gépjármű-biztosító kínál a State Farméhoz hasonló ellenőrzési programot, de egyesek emelik a díjakat azon járművezetők esetében, akiknek a kockázati szintje meghaladja a szabványt. Így ha egy biztosított belép a programba, és agresszíven, a sebességhatárt túllépve vezet, díjemelést tapasztalhat. A State Farmnál ez nem fog megtörténni.

Így működik a Drive Safe and Save

A programban részt vevő biztosítottak többsége a mobilalkalmazást és a vezetésüket nyomon követő bluetooth jeladót használja. A 2020-as vagy újabb Fordok és Lincolnok tulajdonosai azonban közvetlenül a járműből is lekérdezhetik az adatokat, köszönhetően a FordPass és a Lincoln Way funkcióknak, amelyeket ezekbe a járművekbe építettek be.

A program által megfigyelt viselkedési formák a következők:

  • Gyorsítás
  • Fékezés
  • Kanyarodás
  • Elterelés
  • Sebesség

    A hirtelen gyorsítás az irányítás elvesztéséhez vezethet, ezért kockázatos szokásnak számít. Azok a járművezetők, akik ellenőrzött gyorsítást gyakorolnak, nagyobb valószínűséggel kapnak kedvezményt.

Bár a kemény fékezésre néha szükség van, és a Drive Safe and Save program ezt megérti, a gyakori kemény fékezés olyan rossz szokásokra utal, mint például a más járművek túl szoros követése vagy az, hogy nem figyelnek arra, ami az úton előttük van.

A kanyarodást azért veszik figyelembe, mert a gyors kanyarodás azt jelezheti, hogy megpróbálja megelőzni a közlekedési lámpát vagy a szembejövő forgalmat, ami mindkettő növeli a járművezető kockázatát.

A figyelemelterelő tevékenységek, például a vezetés közbeni telefonálás, elterelik a járművezető figyelmét az útról, és jelentősen növelik a balesetveszély esélyét. Azok a járművezetők, akik telefonjukat SMS-ezésre vagy telefonálásra használják, kisebb kedvezményre számíthatnak.

A sebességhatár túllépése miatt a járművezetőknek kevesebb idejük marad a közlekedési veszélyekre való reagálásra, ami növeli a balesetveszélyes balesetek esélyét.

Reális megtakarítási elvárások

Csak az optimális vezetési szokásokkal rendelkező járművezetők számíthatnak 30%-os kedvezményre. Sok járművezető 10%-20%-os díjkedvezményt fog kapni.

A State Farm összességében a legolcsóbb biztosítóként van rangsorolva, de a járművezetőknek más elérhető kedvezményeket is át kell tekinteniük, és meg kell győződniük arról, hogy azokra jogosultak-e, amelyeket a szerződésükre alkalmaznak, hogy maximalizálhassák a megtakarítást.

A lakás- és gépjármű-biztosítások kötése nagyszerű módja annak, hogy mindkét biztosításon pénzt takarítsanak meg. A State Farm egyéb legnépszerűbb kedvezményei közé tartoznak a következők:

  • Lopásgátló
  • Jó vezető
  • Jó tanuló
  • Járműbiztonság
  • A sofőrök annyi kedvezményt halmozhatnak fel, amennyire jogosultak.

A teljes jelentés itt érhető el: https://clearsurance.com/blog/state-farm-drive-safe-and-save-review