A biztosítók által támogatott Tally leáll
2024.08.22

A San Franciscó-i székhelyű Tally bezárt.

Egy hétfőn megosztott LinkedIn-bejegyzésben Jason Brown alapító és vezérigazgató bejelentette, hogy közel kilenc évnyi, az embereknek a hitelkártyaadósság kezelésében és törlesztésében nyújtott segítség után a Tally meghozta a nehéz döntést, hogy bezárja kapuit. A kiterjedt erőfeszítések ellenére a vállalat nem tudta biztosítani a működés folytatásához szükséges finanszírozást.

A Tally-t azzal a küldetéssel alapították, hogy enyhítse a hitelkártyaadósságok terhét, Brown személyes tapasztalataiból kiindulva, hogy milyen stresszt és szorongást okozhatnak az adósságok. Az évek során a Tally a felhasználók pénzügyi tanácsadójává fejlődött, automatizálva a fizetéseket és elősegítve az egészségesebb pénzügyi szokások kialakulását. A vállalat több milliárd dollárnyi adósság kezelésében és törlesztésében segített az egyéneknek, lehetővé téve számukra, hogy visszanyerjék az irányítást pénzügyi jövőjük felett.

A 2015-ben alapított Tally 172 millió dollárt gyűjtött több befektetőtől, köztük tőlük: Andreessen Horowitz, Cowboy Ventures, Flucas Ventures, Kleiner Perkins, Shasta Ventures, Sway Ventures és az izraeli biztosító Menora Mivtachim .

Júliusban a Glassdooron közzétett "őszinte értékelés" kiemelte, hogy a Tally egykor nagyszerű hely volt a karrier beindítására és többféleképpen történő fejlődésre. A felülvizsgálat azonban rámutatott, hogy a leküzdhetetlen technológiai adósság, a gyenge végrehajtás és a vezetői kihívások csökkentették a vállalat korábbi dicsőségét. A felülvizsgálat azt is megemlítette, hogy a COVID-19 fénykorában a Tally túl sok embert vett fel, és azóta az elmúlt két évben több elbocsátási körön (RIF) esett át. Az értékelő jelezte, hogy az ő szerepét is érintette egy 40%-os RIF, és azt sugallta, hogy a Series D sorozatú startup vállalkozás potenciális bezárás előtt áll, mivel alig maradt kifutópályája. A felülvizsgálat szerint a Tally megpróbálta eladni a vállalatot, hogy egy utolsó erőfeszítéssel túlélje és fedezze a jelenlegi alkalmazottak végkielégítését, bár a kihívásokkal teli piaci körülmények miatt a siker valószínűtlennek tűnt.