Az Allstate a Beryl veszteségeit 226 millió dollárra, a júliusi összes katasztrófakárt 587 millió dollárra becsli
2024.08.22

Az Allstate biztosító 587 millió dolláros teljes katasztrófakárt tett közzé a júliusi hónapra vonatkozóan, amely tartalmazza a Beryl hurrikán 226 millió dolláros kezdeti kárbecslését.

A júliusi katasztrófakárok 20 eseményt tartalmaznak, amelyek becsült értéke 542 millió dollár, adózás előtt vagy 428 millió dollár, adózás után, ami azt sugallja, hogy a hónap során kedvezően alakult a korábbi időszakok alakulása, ami az 587 millió dollárról lefelé vitte.

A teljes összeg közel 39%-a a Beryl hurrikánból származó veszteségekhez kapcsolódik, amely az Atlanti-óceánon eddig feljegyzett legkorábbi 5-ös kategóriájú hurrikán lett, mielőtt háromszor is partot ért, először július 1-jén a grenadai Carriacou-szigeten, majd július 5-én a mexikói Tulumban, végül július 8-án a texasi Matagordában.

A vihar biztosítási kárbecslései eltérőek, egyes becslések szerint csak az Egyesült Államokban 4,5 milliárd dollárra, míg a Karib-térségben és Mexikóban jóval alacsonyabbakra számítanak.

Az Allstate rendelkezik egy átfogó Nationwide kárenyhítő viszontbiztosítási programmal, amelyet a jelenlegi szélviharos szezonra megújítottak, és amely a biztosító számára 7,9 milliárd dollár veszteségig terjedő eseményekre nyújt fedezetet, levonva az 500 millió és 1 milliárd dolláros önrészt.

A 226 millió dollárra becsült Beryl-veszteségek nem valószínű, hogy a veszteségen felüli visszatérítéseket eredményeznek, de a júliusi katasztrófakárok tovább csökkentették a Nationwide toronyban lévő, a szolgáltató katasztrófa-kötvényei alatt lévő összesített önrész egy részét.

Értesüléseink szerint az adózás előtti katasztrófakárok április 1-je óta, amikor az Allstate összesített katasztrófakötvény-kockázati időszaka elkezdődött, most 2,64 milliárd dollárt tesznek ki, bár ez valószínűleg alacsonyabb, mivel a kötvények 50 millió dolláros eseményenkénti önrészesedést tartalmaznak.