A Verisk a Clarksonnal együttműködve dolgozik a tengeri szélerőművek megoldásán
2024.08.28

A Verisk Specialty Business Solutions bevezetett egy tengeri megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos modult a Sequel Impact nevű kitettségkezelő rendszerén belül.

Ez a legújabb fejlesztés a hajózási szolgáltató, a Clarksons kutatási részlege által összeállított, a tengeri szélerőművekről világszerte rendelkezésre álló adathalmazt használja, és a biztosítóknak részletes és kifinomult képet ad a telephelyekről, beleértve a turbinák számát, gyártmányát, helyét és méretét. Az eszközben továbbfejlesztett jelentéstételi képességek kerültek kifejlesztésre.

Graham Pickard, a Verisk Sequel Impact expozíciókezelési termékvezetője elmondta: „Az energiabiztosítások gyorsan fejlődő területén a tengeri megújuló energiaforrások csak tovább fognak növekedni. Izgatottan várjuk, hogy milyen ajtók nyílnak meg ezzel az új modullal - a biztosítóknak funkcionálisan relevánsabb és kifinomultabb képet kapnak a megújuló energiával kapcsolatos potenciális kockázataikról. A modul jövőbeli fejlesztései más megújuló energiaforrásokat, például a nap-, árapály- vagy vízenergiaforrásokat is tartalmazni fogják. A Verisk elkötelezett az innováció mellett a kockázatkezelés terén, és büszke arra, hogy támogatja a biztosítókat az új, alacsony szén-dioxid-kibocsátású korszakra való átállásban.”

Steve Gordon, a Clarksons Research globális vezetője hozzátette: „A Clarksonsnál hiszünk abban, hogy a tengeri szélenergia létfontosságú szerepet fog játszani a globális energetikai átállásban. A tengeri megújuló energiaforrások ágazata gyorsan fejlődik, és várakozásaink szerint az iparág a jelenlegi 327 aktív szélerőműparkról, amelyek több mint 13 000 turbinát és 75 GW villamosenergia-termelést jelentenek, az évtized végére több mint 700 szélerőműparkra, 30 000 turbinára és 250 GW-ra nő. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy piacvezető adatokat és információkat szolgáltassunk ebben a fontos ágazatban világszerte, és gratulálunk a Verisknek az új modul megjelenéséhez.”

Az új modul megvásárolható és telepíthető a Sequel Impact meglévő ügyfelei számára kiegészítésként, vagy önállóan az új ügyfelek számára.