A Nationwide csökkenti veszteségeit
2024.09.02

A Nationwide közzétette 2024 második negyedévének pénzügyi eredményeit a kár- és balesetbiztosítókra vonatkozóan.

A Nationwide Mutual Insurance Company, amely a Nationwide P&C társaságok által kötött díjak többségét írja és átvállalja, az év első hat hónapjában 187,5 millió dolláros nettó biztosítási veszteséget könyvelt el, ami jelentős csökkenés a tavalyi év azonos időszakában jelentett 1,5 milliárd dolláros veszteséghez képest.

A közvetlen díjbevétel ebben az időszakban 1,75 milliárd dollár volt, ami 11%-os csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest. A szolgáltató a csoportos társaságokkal kötött viszontbiztosítási megállapodásokon keresztül 8,9 milliárd dollárnyi írásbeli díjat vállalt át az év első hat hónapjára, ami 9%-os csökkenés az előző év azonos időszakához képest.

Elemzésünk alapján az év első hat hónapjában a kombinált arány ~102% volt, ami ~14 százalékpontos javulást jelent az előző év azonos időszakához képest.

Tavaly a Nationwide kockázatvállalási korlátozásokat vezetett be a kockázatok mérséklése és a személyi és kereskedelmi vonalak portfóliójának kezelése érdekében a jelenlegi környezetben, és az év elején a vállalat azt mondta, hogy az infláció, az állatorvosi ellátás költségei és más tényezők miatt országszerte ~ 100 ezer háziállat fedezetét ejti.

Míg a vállalat 2023-ban rekord árbevételű évről számolt be, elsősorban a pénzügyi szolgáltatások üzletágcsoport teljesítményének köszönhetően, addig a P&C üzletág gyenge eredményeket ért el az elmúlt években - 2023-ban és 2022-ben a Nationwide Mutual Insurance Company 2,3 milliárd dollár, illetve 1,5 milliárd dollár biztosítási veszteséget könyvelt el.