A Moody's felvásárolja a Praedicatot, hozzáadva a baleseti és felelősség modellezési képességeket
2024.09.20

A Moody's Corporation nemrég bejelentette, hogy felvásárolta a Praedicatot, a balesetbiztosítási elemzések vezető szolgáltatóját. A felvásárlással a Moody's a biztosítási ágazat számára kínált piacvezető megoldásainak sorát átfogó baleseti és felelősségbiztosítási modellezéssel egészíti ki, tovább erősítve ezzel átfogó kockázatértékelési stratégiáját.

A Praedicat modelljei és prediktív elemzései segítenek a biztosítóknak és viszontbiztosítóknak a katasztrófaeseményekkel, többek között a termék- és környezeti felelősséggel kapcsolatos kockázatok kezelésében. A Moody's a Praedicat képességeit integrálja meglévő biztosítási megoldáscsomagjába, így a baleseti biztosítási ágazat ügyfelei számára holisztikus megközelítést nyújt a kockázati kitettségük megértéséhez.

„Mivel a katasztrófákból eredő veszteségek egyre nőnek, a biztosítók folyamatosan keresik a tudományosan megalapozott baleseti adatokat és elemzéseket” - mondta Rob Fauber, a Moody's elnök-vezérigazgatója. A Praedicat iparágvezető felelősségi modellezése bővíti adat- és elemzési képességeinket, hogy olyan hasznosítható meglátásokat nyújtson, amelyek segítenek a balesetbiztosítási ágazat ügyfeleinek eligazodni a komplex kockázati környezetben.”

A tranzakció a Moody's korábbi, 2021-es RMS felvásárlására épül, és előmozdítja a Moody's új elemzési és növekedési beruházásait a baleseti piacon.

A tranzakció feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

A tranzakciónak nem lesz lényeges hatása a Moody's 2024-es pénzügyi eredményeire.