Elkelt az Aegon Magyarország jelzáloghitel-portfoliója
2018.06.08
Több hónapos elõkészítés és elemzés után a Raiffeisen Bank Zrt. vásárolja meg az Aegon Hitel Zrt. jelzáloghitelállomány-portfolióját. A megállapodás kizárólag a fizetési késedelem nélküli, úgynevezett teljesítõ ügyfélkörre vonatkozik. A szerzõdést június 4-én írták alá. Az érintett ügyfeleknek pillanatnyilag nincs teendõjük, hamarosan részletes tájékoztatást kapnak - írja a vg.hu.

Az Aegon Hitel Zrt. már évekkel ezelõtt befejezte a lakossági hitelek folyósítását, most a megmaradt, közel 75 milliárd forintos hitelállományát is eladja.

A tranzakcióval kapcsolatban az Aegon Hitel Zrt. ügyfeleinek semmi teendõje nincs, hamarosan pontos tájékoztatást kapnak a továbbiakról. Az Aegon Csoport többi tagja, illetve azok ügyfelei nem érintettek a tranzakcióban.

Ezt követõen az Aegon Hitel Zrt társaságot a nem teljesítõ hitelállománnyal együtt az Európában 24 országban jelen lévõ, a követeléskezelésben piacvezetõnek számító Intrum svéd követeléskezelõ társaság magyar leányvállalata vásárolja meg. Az Intrum a tranzakció zárását követõen tájékoztatja az ügyfeleket a tulajdonos személyében bekövetkezett változásról.

Az Aegon Hitel Zrt. 2014 márciusáig fogadott be új hiteligényléseket, majd a piaci helyzet változására tekintettel az új igénylések befogadását felfüggesztették. Az ügylet néhány ezer ügyfelet érint, a portfolió mérete közel 75 milliárd forint.