Az AXA a fokozott sebezhetőség közepette megújult bizalomról számol be a biztosítók iránt
2024.10.25

Az AXA globális biztosító 2024. évi Jövőkockázati jelentéséből kiderül, hogy a társadalmakat fenyegető kockázatokat illetően fokozottan sebezhetőnek érezzük magunkat; mindazonáltal mind a szakértők, mind a lakosság megújult bizalmat tanúsít a biztosítók iránt a meglévő és a felmerülő kockázatok kezelésében.

Az IPSOS-szal közösen végzett tanulmány az AXA kockázatkezelési csoportjai által összegyűjtött és elemzett adatokat tartalmazza.

Idén több mint 23 000 válaszadó, köztük egy sokszínű szakértői panel és a lakosság több mint 50 európai, amerikai és ázsiai-csendes-óceáni országból megosztotta a kockázattal kapcsolatos megítélését.

Az eredmények azt mutatják, hogy a szakértők 87%-a úgy véli, hogy a világ a korábbinál sokkal sebezhetőbb a kockázatokkal szemben.

Ebben az összefüggésben a biztosítók szerepét egyre fontosabbnak tartják a lakosság védelmében: a szakértők 91%-a és a lakosság 72%-a elismeri a biztosítók fontosságát mind a meglévő, mind az újonnan felmerülő kockázatok kezelésében.

A harmadik egymást követő évben az éghajlatváltozás a 2024-es év első számú kockázata, amelyet a geopolitikai instabilitás és a kiberbiztonsági kockázatok követnek.

A jelentés kiemeli, hogy a hamis információk terjedésével kapcsolatos kockázatok soha nem voltak még ilyen nagyok, különösen egy olyan évben, amikor világszerte számos választást tartanak. Ez a kihívás megnehezíti az egyének számára, hogy megértsék saját sebezhetőségüket ezzel a kihívással szemben.

Thomas Buberl, az AXA vezérigazgatója kijelentette: „Büszkén mutatom be az AXA Future Risks Reportot immár 11. alkalommal. Az évek során ez a jelentés valamennyi érdekelt fél számára hivatkozási alap lett, és bizonyítja elkötelezettségünket az iránt, hogy lehetővé tegyük számukra a kockázatok előrejelzését, megelőzését és csökkentését.”