Egyre nagyobb teret hódítanak a digitális befektetési szolgáltatások
2018.07.04
A trend egyértelmûen a digitális szolgáltatások még szélesebb körû elterjedése irányába mutat, ami már a megtakarítások terén is tetten érhetõ. Háromból egy hazai megtakarító ugyanis szívesen használ e-portfóliót vagy távbankár-segítséget befektetési tranzakcióinak végrehajtásához a hagyományos bankolási mód mellett - írja a profitline.hu.

„Az országszerte 27 helyszínen megtartott K&H prémium befektetési klub rendezvénysorozat során azt vizsgáltuk, hogy a megtakarítással rendelkezõk jellemzõen milyen csatornán - online vagy offline - rendelkeznek befektetéseikrõl. A trend egyértelmûen a digitális szolgáltatások még szélesebb körû elterjedésének irányába mutat a megtakarítások terén is, hiszen háromból egy ember már szívesen bonyolítja befektetési tranzakcióit e-portfólión keresztül vagy távbankár segítségével” – tájékoztatta a portált Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelõ vezérigazgatója.

Offline tájékozódnak, online döntenek - ez a leggyakoribb. „A megkérdezett prémium, tehát az átlagnál magasabb megtakarítással rendelkezõk válaszai és a saját tapasztalataink alapján is azt látjuk, hogy míg befektetési kérdésekben továbbra is inkább személyesen, a banki tanácsadón keresztül informálódnak, addig egyre erõteljesebb az igény, hogy saját maguk, online követhessék befektetéseik, megtakarításaik alakulását” - hangsúlyozta ki Zobor Zsuzsanna.

A bank ezért tavaly a hazai piacon elsõként vezette be az e-portfólió szolgáltatást, amelyen keresztül az e-bankba belépve a megtakarítók nyomon követhetik bankszámláikat, a bankbetéteiket, az értékpapír típusú megtakarításokat és az életbiztosítás típusú befektetéseket is. Az e-portfólió tájékoztató funkciói mellett pedig egybõl látható és összehasonlítható a saját kockázati besorolásnak megfelelõ legoptimálisabb célportfólió-összetétel. Az online szolgáltatás csatlakozik a telefonos befektetési tanácsadókhoz, a távbank-csapathoz, így a megtakarítások befektetésének módosítása rajtuk keresztül is történhet.