Negyvenkétmillió vendég járt tavaly a fürdõkben
2018.07.09
Jelentõsen bõvült a magyarországi fürdõk vendégforgalma tavaly, amikor az elõzetes adatok szerint 6-7 százalékkal több, közel 42 millió vendéget fogadtak – mondta Boros László Attila, a Magyar Fürdõszövetség (MF) új elnöke egy sajtóbeszélgetésen.

A gyógy- és egészségturizmusban jelentõs növekedési lehetõség van a turisztikai szervezetek szerint, a gyógy- és wellnessfürdõk az összes szállodai vendégéjszaka több mint 30 százalékát, az ágazat árbevételének 30 százalékát adják.

A fürdõszövetség elnöke a Magyar Turisztikai Szövetség háttérbeszélgetésén rámutatott: az ország tíz leglátogatottabb úti célja között 9 fürdõváros, 8 gyógyhely van. Jelenleg az országban 564 közfürdõ mûködik, köztük 86 gyógyfürdõ, de csak a 20 legnagyobb tud stabilan nyereséget termelni.

Közölte: a gyógyfürdõket 1453 termálkút látja el és 256-féle minõsített gyógyvízzel rendelkezik az ország. A turisztikai szövetséggel közösen azon dolgoznak, hogy átfogó gyógyvízkutatás készüljön a magyar gyógyvízkincsrõl a fürdõk látogatottságának további növeléséhez.

Megsínylették a júniusi hideget a budapesti strandok, amelyeket a tavalyinál 60 százalékkal kevesebb vendég keresett fel. A felújított, részben fedett fürdõk viszont alig vesztettek forgalmukból, igazolva, hogy a beruházások megtérülnek.