Derûlátóbban ítélik meg a helyzetüket a dolgozók
2018.07.12
A magyar munkavállalók 52 százaléka nyilatkozott úgy, hogy könnyen találna magának új állást, ha a jelenlegit elveszítené – derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián legfrissebb, 1200 ember megkérdezésén alapuló, reprezentatív munkaerõ-piaci kutatásából - adta ki az MTI.

A távirati iroda közlése szerint a felmérésben kiemelték: az elõzõ évekhez képest jóval derûlátóbbak a munkavállalók állásuk stabilitását illetõen, ráadásul az újbóli elhelyezkedés megítélésével kapcsolatos mutató is most elõször lépte át az 50 százalékos küszöböt. A férfi munkavállalók 79 százaléka, a nõk 77 százaléka érzi úgy, hogy több mint 5 évig megmarad a munkahelye, illetve a férfiak 76 százaléka, a nõk 75 százaléka látja biztosnak a jövõjét a jelenlegi állásában.

A felmérés szerint a múlt év hasonló idõszakához képest 3 százalékpontot emelkedett, így 69 pontos értéket ért el májusban a BNP Paribas Cardif Munkaerõpiaci Stabilitási Indexe. A mérõszám azt fejezi ki egy 100 pontos skálán, hogy a munkavállalók mennyire bíznak abban, hogy a jelenlegi foglalkoztatójuk hosszú távon is munkalehetõséget biztosít majd számukra.