Jelentõsen növekedhet a privátbanki ügyfelek száma
2018.07.15
A régióban és Magyarországon is a legalább 5 millió dollárral rendelkezõ vagyonosok aránya átlagosan 45-50 százalékkal bõvülhet 2017 és 2022 között. A Credit Suisse két éve a private banking nevet wealth managementre cserélte, s ez a változás egyre inkább jellemzõ a piacra – mutatott rá Karagich István, a Blochamps Capital ügyvezetõje a trendekre a társaság által szervezett privátbanki konferencián.

A vagyonkezelés elõretörése mellett a folyamatok egyszerûsítése és a transzparencia növekedése a fõ elvárás, miközben a szabályozási terület továbbra is erõs. Az átláthatóság ugyanakkor kétoldalú lesz – vélekedett, emlékeztetve arra, hogy a big data révén a szolgáltatók is egyre több információval rendelkeznek majd ügyfeleikrõl.

A régióban és Magyarországon is a legalább 5 millió dollárral rendelkezõ vagyonosok aránya átlagosan 45-50 százalékkal bõvülhet 2017 és 2022 között. A vagyonkoncentráció miatt azonban a Blochamps vezetõje szerint a hazai piachoz aligha kell négyszáznál több privátbankár.

A hazai piacon a legtöbb privátbanki ügyféllel továbbra is az OTP rendelkezik. A Blochamps kimutatásai szerint a Budapest Bank tavaly megelõzte az Erstét, a kezelt vagyon tekintetében ellenben az Erste lépett elõre, s jutott a dobogó legalsó fokára, megelõzve az MKB-t.