Az európai üzletágak növelték az Aviva nyereségét
2014.08.11
A brit Aviva biztosító 4 százalékkal növelte az idei elsõ félévben üzleti eredményét, köszönhetõen az európai és brit üzletágak erõs évkezdésének, amely ellensúlyozni tudta a gyenge eredményeket Kanadában – jelentette a társaság múlt héten.

A személyi biztosításokkal, többek között gépjármû-, lakás-, utas- és életbiztosításokkal foglalkozó brit vállalat azt tûzte ki célul, hogy mûködési költségeinek bevételekhez mért arányát 50% alá szorítsa. Ez az arány az idei elsõ félévben 52,1% volt, amely alapján akár 2016 végénél elõbb is teljesülhet a kitûzött cél.

A költségek csökkentése érdekében létszámleépítést, bizonyos üzletágak eladását és a vagyonkezelési üzletág rendbetételét tervezi az Aviva.

A társaság mûködési eredménye 1,05 milliárd fontra emelkedett az elsõ hat hónapban, amely az elõzõ év hasonló idõszakában 1,01 milliárd fontot tett ki. Az új üzlet értéke –amely az Aviva legfontosabb növekedési mutatója az élet üzletágban – 9%-kal, 453 millió fontra növekedett, köszönhetõen a lengyel, a török és az ázsiai üzletágak mintegy 54%-os növekedésének. Az említett három üzletág együttesen az új üzletek mintegy negyedét teszi ki.