Több tízmilliós kárt okozott a múlt heti vihar
2011.12.15
A múlt csütörtöki vihar után több mint ezren tettek bejelentést az AEGON-nál. Fõként Pest megyébõl és Budapestrõl érkezett hír károkról.

Több tízmillió forintnyi kárról tettek bejelentést az AEGON Biztosító ügyfelei a múlt csütörtöki viharok után, a legtöbb bejelentés Pest megyébõl és Budapestrõl érkezett - közölte a biztosító szerdán az MTI-vel.

Szerda reggelig összesen 1300 meteorológiai kárbejelentés érkezett az AEGON Magyarországhoz, a társaság munkatársai folyamatosan fogadják a beérkezõ bejelentéseket - idézi a közlemény Vereczki Andrást, a társaság vezérigazgató-helyettesét, aki hozzáfûzte, hogy az ügyfelek által becsült eddigi teljes kárösszeg 105 millió forintot tesz ki.

Az AEGON szakértõi összesen legfeljebb kétezer kárbejelentéssel számolnak a vihar kapcsán.

A bejelentések legnagyobb része - összességében több mint a fele - Pest megyébõl és Budapestrõl származott. Pest megyébõl 286, a fõvárosból 251, Heves megyébõl pedig 106 kárbejelentést regisztráltak szerda délelõttig a biztosító szakemberei.

A károk nagy részét a biztosító szemle nélkül, a telefonos bejelentés alapján intézi.

A szemleköteles károknál a kárszakértõk a bejelentéstõl számított 24 órán belül felveszik a kapcsolatot az ügyféllel. A szemlét követõen az ügyfelek a banki átutalási idõnek megfelelõ átlagosan négy nap alatt hozzájuthatnak a kártérítéshez - áll a közleményben.