Senki nem adott el több autót a Volkswagennél
2018.07.20
A wolfsburgi székhelyû cég közlése szerint a június végéig tartó hat hónapban 5,5 millió jármûvet értékesített, ami 7,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A júniusi eladás 4,1 százalékkal, 958 600-ra emelkedett - olvasható az MTI hírében.

A Volkswagen-csoport legfontosabb piacán, Kínában az értékesítés 9,2 százalékkal nõtt, az ázsiai országban csaknem 2 millió jármûvet adtak el az elsõ hat hónapban. Ugyancsak jelentõsen, 22,6 százalékkal nõtt az értékesítés Brazíliában, míg az eladások az Egyesült Államokban 6,3 százalékkal, Németországban pedig 4,6 százalékkal bõvültek.

Az elsõ félévben a csoporthoz tartozó márkák közül a Skoda és a Seat eladása nõtt a legjelentõsebben, miközben az Audié 3,8 százalékkal csökkent.

A cég arra figyelmeztetett, hogy a második félévben csökkenhetnek az eladásai, mert késedelmeket okozhat Európában egyes modellek értékesítésénél az átállás a WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) emissziós követelmények teljesítésére. A VW emiatt a harmadik negyedévben néhány napra kénytelen is lesz leállítani a szerelõszalagokat wolfsburgi üzemében.

A szerény májusi emelkedés után jelentõsen, éves összevetésben 5,2 százalékkal nõtt a forgalomba állított új személygépkocsik száma az Európai Unióban júniusban, a francia és a spanyol piac felfutásának köszönhetõen, a kereslet bõvülésének fõleg a Volkswagen német autógyártó konszern volt a haszonélvezõje.

A Volkswagen csoport tagjai a Volkswagen, az Audi, a Porsche, a Skoda, a Seat, a Bugatti, a Lamborghini és a Bentley.