Generali-futás: a félmaratont futók háromszor is megmászták a Vár-hegyet
2018.08.09
Több mint négyezren vettek részt múlt szombat éjszaka a Generali Night Run Budapesten, amelyen a pálya legnagyobb kihívása a Várba felvezetõ szakasz volt.

A rajt és a cél is a Várkert Bazárban kapott helyet, a Budai Várat, az Attila utat és a Váralagutat is érintõ táv pedig 7 km volt.
A 14 km-es indulók két, a félmaratonisták három kört futottak ezen az útvonalon.
Ahhoz képest, hogy rettentõ meleg volt napközben, az este tíz elõtt rajtoló futásra már elviselhetõnek tûnt a hõmérséklet, a Vár oldalában a sötétebb részeken pedig idõnként kellemes szellõ is besegített.
A legtöbb városi futáshoz képest technikásabb volt a pálya, de pont jó ütemben váltogatták egymást az emelkedõk, a lejtõk és a sík részek. A 7 km-es kör egyedül akkor okozott némi problémát, amikor a leggyorsabbak az elsõ körük után utolérték a sor végén indulókat, de a legtöbben elõzékenyen jobbra húzódva engedték el õket.
Az esemény szervezõje a Generali-csoport alapítványa. A Generali-csoport Magyarország legnagyobb biztosítási csoportja, számos, az egészséges életmóddal, a balesetmentes közlekedéssel kapcsolatos kezdeményezés támogatója.