Hatnapos ünnep lesz a karácsony jövõre
2018.08.28
A Magyar Közlönyben publikált rendelet szerint 2019-ben három szombat is munkanap lesz, ugyanakkor három hétköznap pihenõnap. 2019 egy négynapos hosszú hétvégével indul, mivel az év elsõ napja keddre esik.

A következõ hosszú hétvége háromnapos, mivel március 15-e péntek, így az utána következõ szombat és vasárnap is pihenéssel telhet.

Áprilisban ismét egy négynapos hétvége következik, nagypéntek és húsvéthétfõ között. Ugyanakkor május elseje, a munka ünnepe a hét közepére, szerdára esik. Június 10-én a pünkösdhétfõnek köszönhetõen ismét egy háromnapos hosszú hétvége jön.

A rendelet pihenõnappá nyilvánította augusztus 19-ét, így egy négynapos hosszú hétvégét eredményez az államalapítás ünnepe, azonban ezt a napot elõre, augusztus 10-én, szombaton le kell dolgozni.

Az 1956-os októberi forradalom emléknapja ezúttal szerdára esik, így ez egy egynapos pihenést jelent. Azonban november elseje, mindenszentek napja péntek, így az egy háromnapos õszi hétvége lesz.

December 24-e keddre esik, azonban ezt rendelettel pihenõnappá nyilvánították, amit elõtte, december hetedikén, szombaton kell ledolgozni. Ugyanakkor december 27-e, péntek is pihenõnap lesz jövõre, amit december 14-én kell elõre ledolgozni. A rendeletnek köszönhetõen így jövõre a karácsony hatnapos lesz, vagyis december 24-tõl 29-ig tart majd.

2019-ben így összesen 3 négynapos hétvégével, valamint 3 háromnapos hétvégével lehet számolni.