Ezeket az autókat lopják el leggyakrabban
2018.09.20
Az 1998-as Honda Civic volt tavaly az amerikai autótolvajok kedvence. A lopásgátló technológia bevezetése szerencsére erõs gátat szab a tolvajlásban.

Az USA biztosítási bûnmegelõzésre szakosodott szervezete, a National Insurance Crime Bureau (NICB) nemrég tette közzé éves „Hot Wheels” címet viselõ, bûnügyi statisztikákat bemutató jelentését. Ebben a bûnüldözõ szervek gépjármû-lopási adatai alapján felállított egy toplistát a 2017-ben ellopott jármûvekrõl. 

A rangsor élén továbbra is a lopásgátló technológia bevezetése elõtt gyártott Honda Accord és Civic állnak. Az adatok alaposabb elemzése is azt mutatja, hogy az említett technológia még mindig hatékonynak bizonyul a gépkocsi tolvajok megakadályozásában.

Forrás: NICB

2017-ben összesen 6707 darab 1998-ban gyártott Honda Civic-et loptak el, szemben a 2017-es gyártásúval, amibõl mindössze 388-at. Ez több mint 17-szeres különbséget jelent. 

Az elmúlt évek enyhe növekedése ellenére, az Egyesült Államokban ellopott autók száma még mindig rekord alacsony szinten áll. Ez nagyrészt a folyamatosan fejlõdõ biztonságtechnikai eszközöknek köszönhetõ, de még így is több ezer autót lopnak el minden évben, gyakran azért, mert a tulajdonosok benne hagyják a kulcsokat a jármûben.