Virtuális érintõképernyõ kerülhet a lakás bármely felületére!
2019.01.16
Az idei CES technológiai kiállításon mutatta be a Bosch Sesortec legújabb, használatra kész fejlesztését, a BML100PI interaktív vetítõmodulját, amely minden felületet képes virtuális érintõképernyõvé varázsolni, amivel egy konyhai polcból is személyi asszisztens lehet. Kifogyóban a tej? Lassan nincs több tiszta ing? Az okospolc idõben figyelmeztet.

Az eszköz egy fókuszmentes képet hoz létre bármely felületen, amelyen minden ujjmozgást érzékel, külön kalibrálás nélkül. 

Az okosotthonok készülékgyártói „intelligens polcok” létrehozására használhatják a BML100PI-t, amely akár hat különbözõ felületen képes párhuzamos vetítésre, legyen szó hûtõszekrényrõl, ruhásszekrényrõl vagy konyhai polcokról. Egyetlen modul képes például a ruhásszekrény polcára vetíteni a várható idõjárást, a felhasználó aktuális napirendjét, vagy emlékeztetni egy közelgõ eseményre, megfelelõ öltözéket ajánlva ezekhez. 

Mindezeket közvetlenül a polcon meg tudja osztani a felhasználó ismerõseivel a közösségi médiában. Ha egy ruhadarab hiányzik, vagy tisztításra szorul, az okospolc ajánlat terméket megrendelésre, vagy beütemezhet egy mosodai szolgáltatást, amit azonnal szinkronizál a felhasználó naptárával. 

A BML100PI egy kompakt plug-and-play megoldás, ami lehetõvé teszi az intelligens háztartási gépek és bútorok gyártói számára termékeik differenciálását. A modul bármely felületre képes éles képet vetíteni, legyen az sötét, színes, nedves, lépcsõs vagy ívelt, így az interaktív vetítés történhet hálószobákban, vagy akár konyhai eszközökön is, amelyen gyakran hiányzik a megfelelõ vetítési felület. 

Az eszköz rendkívül alacsony energiafogyasztású, méretre kisebb egy bankkártyánál, 47x43 mm-es. Ezzel gyakorlatilag bármilyen új vagy meglévõ intelligens háztartási készülékbe integrálhatják a gyártók. A Bosch Sensortec a modul egy lebutított változatát is legyártotta, a BML100P-t, amellyel vetíteni lehet, de érintõképesség nélkül. A két termék várhatóan 2020 második negyedévében kerül piacra.