Vetélkedõt szervez a rendõrség: ©KODA Fabiat nyerhet a legügyesebb család
2019.02.26
Idén is családi vetélkedõt szervez a rendõrség, hogy felhívja a figyelmet a a biztonságos, balesetmentes közlekedésre, a szülõi példamutató magatartás fontosságára.

A körültekintõ, megfontolt és példamutató közlekedés szabályaival a legfiatalabbaknak érdemes minél korábban megismerkedniük, az idõsebbeknek pedig sosem árt azokat újra és újra átismételniük. A közlekedõk széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjármûvezetõ, utas – figyelmét egyidejûleg ráirányítani a biztonságos, balesetmentes közlekedésre, a szülõi példamutató magatartás fontosságára és a család, a közösség nevelõ erejére. Ez a gondolat hívta életre nyolc esztendõvel ezelõtt a Közlekedik a család elnevezésû vetélkedõsorozatot, amelyet azóta is a Rendõrség baleset-megelõzési szervezete, az ORFK–Országos Balesetmegelõzési Bizottság szervez.

2018-ban már közel ötszáz család vett részt a megyei selejtezõkön, majd az országos döntõn a legjobb húsz család mérettette meg magát az értékes nyereményekért, köztük az elsõ helyezettnek járó ©KODA Rapid Family személyautóért.

A visszajelzések, az érdeklõdõk számának folyamatos növekedése arra ösztönözték a szervezõket, hogy idén is megrendezzék ezt a vetélkedõsorozatot. A területi versenyek április 13-tól húsz helyszínen (általában megyeszékhelyen) kerülnek lebonyolításra, amelyen bármely magyarországi lakóhellyel rendelkezõ család benevezhet majd, ha legalább az egyik szülõ rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetõi engedéllyel, továbbá amennyiben hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

Érdemes lesz ismét elindulni a versenyen, amelynek fõdíja, egy ©KODA Fabia Ambition 1.0 MPI 75LE személygépkocsi lesz.

Hamarosan kezdetét veszi az országos közlekedésbiztonsági vetélkedõ területi fordulói, ahol nemcsak a családok, hanem a legeredményesebb oktatási intézmények is díjazásra kerülnek. A verseny szervezõi az iskolák részére immár második alakalommal pályázatot hirdetnek meg. Azok az iskolák, amelyek a vetélkedõsorozaton a legtöbb családdal vesznek részt, az alábbiak szerint kerülnek díjazásra:

1, helyezett iskola 500 000 Ft értékû tan- és sportszert,
2. helyezett iskola 300 000 Ft értékû tan- és sportszert,
3. helyezett iskola 100 000 Ft értékû tan- és sportszert kap az igények figyelembevételével.

Bõvebb információ: www.kozlekedikacsalad.hu