\"Mélyen gyökerezõ problémák\" a kínai biztosítási piacon!
2012.01.11
A kínai biztosítási felügyelet (CIRC) vezetõje a tavalyi robosztus díjbevétel növekedés ellenére figyelemre intette az ország biztosítóit.

A CIRC elnöke, Xiang Junbo a China Daily-nek elmondta: „A folyamatos növekedés ellenére a biztosítási ágazat továbbra is mélyen gyökerezõ problémákkal szembesül, amelyekkel mihamarabb foglalkozni kell”.

Jelenleg a biztosítók igen nagymértékben függnek a bruttó díjbevétel növekedéstõl, ráadásul a piacon lévõ termékek száma is korlátozott, melyek nem is feltétlenül elégítik ki a fogyasztói igényeket, ezért termék- és szolgáltatás innovációra van szükség – mondta Junbo vasárnap, egy Pekingben megrendezett országos biztosítási konferencián.

A biztosítótársaságok Kínában mintegy 1430 milliárd jüan (55 000 milliárd forint) díjbevételt értek el tavaly, amely évi 10,4%-os növekedést jelent – derül ki a CIRC múlthéten bemutatott adataiból. Ágazatai bontásban a díjbevételek 18,5%-kal emelkedtek a vagyonbiztosítási üzletágban, miközben az életbiztosítók mindössze 6,8%-os növekedést értek el tavaly. A társaságok vagyona múlt év végén 5900 milliárd jüant tett ki, amely 18 százalékos emelkedésnek felel meg a 2010 év végi szinthez képest.