Brazíliában terjeszkedne Európa negyedik legnagyobb biztosítója
2011.06.15
A svájci biztosító, a Zurich Financial Services úgy döntött, könyv szerinti értéken, 950 millió dollárért megszabadul brit biztosítási szerzõdéseitõl, és helyette kulcspiacaira koncentrál. Az eszközöket a Swiss Re veszi át.

Európa negyedik legnagyobb biztosítója, a Zurich Financial Services 950 millió dollár értékû, elsõsorban amerikai és brit balesetbiztosítási szerzõdést készül értékesíteni a Swiss Re viszontbiztosítónak. A Zurich Specialities London Ltd. már 2005 óta nem köt új biztosítási szerzõdéseket. A befolyt összegbõl 360 millió dollárt a kulcspiacaira szeretne átcsoportosítani a cég.

A biztosító tavaly már bejelentette, hogy mintegy 1,5 milliárd dollár tõkét szeretne 2015-ig a nem kulcspiacokon felszabadítani, és más piacokra átcsoportosítani. A mostani ügylet az elsõ ilyen tõkekivonásnak számít. Szakértõk ésszerû döntésnek tartják a lépést, különösen a Szolvencia II. szabályrendszer 2013-ra kitûzött életbe lépése elõtt.

A bejelentéssel szinte egy idõben közölte a biztosító azt is, hogy Brazíliában kíván viszontbiztosítói leányvállalatot nyitni, ahol közel ezer milliárd dollárnyi infrastruktúra-beruházás várható a 2014-es foci világbajnokság, és a 2016-os olimpia elõtt.

Brazíliában ma közel 90 biztosító, illetve viszontbiztosító társaság mûködik, a piac 2007-es megnyitása óta.