Új elnök-vezérigazgató a SIGNAL Biztosítónál
2011.06.21
Július elsejétõl Dr. Kálózdi Tamás irányítja a SIGNAL Biztositó Zrt-t. A jogász végzettségû új elnök-vezérigazgató korábban az Allianz Hungária Biztosító értékesítési vezérigazgató-helyettese volt.

A 47 éves szakember 22 évet töltött a legnagyobb magyar biztosítónál, ebbõl 20 évet vezetõ pozícióban. A piacvezetõ biztosító gépjármû divízióját 1996-tól irányította ügyvezetõ igazgatóként, majd 2003-tól átvette az újonnan létrehozott Értékesítési Divízió irányítását vezérigazgató-helyettesként. Az Allianzbank és az Allianz Hungária Zrt. Igazgatóságának is tagja volt. Sikerrel végezte el 2008-ban a müncheni Allianz Management Institute „Excellence Program”-ját. Angolul és németül beszél.

Filvig István, a most nyugdíjba vonuló elnök-vezérigazgató 40 éves biztosítási múlttal rendelkezik. Szakmai pályafutását a bécsi ANKER Biztosítónál kezdte, majd 1989-ben – a Wiener Allianz igazgatósági tagjaként - részt vett a PROVIDENCIA Osztrák-Magyar Biztosító megalapításában, ahol vezérigazgató-helyettesként tevékenykedett. Ezt követõen 1992-ben felkérést kapott a német tulajdonú SIGNAL Biztosító Rt. megalapítására, s a társaság vezetését elnök-vezérigazgatóként 19 éven át látta el. A Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) alapító tagja, 2010-ig elnökségi tagja, valamint 2000. és 2010. között többszörösen újraválasztott elnöke volt.


A SIGNAL Biztosító Zrt, a dortmundi székhelyû SIGNAL IDUNA Csoport tagja, amely Németország 10 legnagyobb pénzügyi és biztosítási konszernje közé tartozik.

A magyar kompozit biztosító a tavalyi 12,3 milliárd forintos díjbevétele alapján a középmezõnyben foglal helyet a több mint 30 magyarországi biztosítótársaság között. A vagyonbiztosítások díjbevétele 2010-ben piaci átlagon felül növekedett, ezen belül különösen a lakossági vagyonbiztosítások fejlõdése volt a meghatározó 9,5%-os növekedéssel.

A társaság díjbevétele 2011 elsõ negyedévében csaknem 5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.