Büntetõfeljelentések magyánnyugdíjpénztárakkal szemben - felelõtlenül bántak az ügyfelek pénzével?
2012.05.04
A Kormányzati Ellenõrzési Hivatal három büntetõfeljelentést tett a legfõbb ügyésznél a magánnyugdíjpénztárak gazdálkodása ügyében, miután a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott jelentése megállapította, hogy több felelõtlen intézkedés hatására a pénztártagok átlagosan megtakarításaik ötödét veszítették el a magánkasszáknál – írja a Magyar Nemzet.

Elkészült a nyugdíjrendszerrel kapcsolatos vizsgálati eredményeket tartalmazó jelentés, amelyet Selmeczi Gabriella, a miniszterelnök nyugdíjvédelmi megbízottja pénteken ad le. A lap szerint a dokumentum többek között megállapítja, hogy a Magyarországon mûködõ, legtöbb esetben multinacionális hátterû magánnyugdíjpénztárak 12 év alatt összesen 850 milliárd forinttal rosszabb eredményt értek el, mint amennyit állampapírokba fektetve produkált volna a rendszer.

A jelentés azt is hangsúlyozza, hogy több felelõtlen intézkedés hatására a pénztártagok átlagosan megtakarításaik ötödét veszítették el a magánkasszáknál.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a Kormányzati Ellenõrzési Hivatal csütörtökön három büntetõfeljelentést tett a legfõbb ügyésznél a magánnyugdíjpénztárak gazdálkodása ügyében.