Díjazták a Generali fogyasztóbarát tevékenységét!
2012.05.07
A Generali Biztosító elismerõ oklevélben részesült az idén elsõ alkalommal meghirdetett „Az Év Fogyasztóbarát Biztosítója” pályázaton. Az elismerést Pálvölgyi Mátyás, a Generali Biztosító felügyelõbizottságának elnöke vette át a május 3-án megrendezett díjátadó ünnepségen.

A Tetszett Magyar Fogyasztóvédelmi Elégedettségi Monitor Kft. 2012-ben elsõ alkalommal hirdette meg azt a pályázatát, amelyen a magyarországi biztosítók indulhattak az idén alapított díjért. A beérkezett pályamunkákat egy négy tagból álló zsûri értékelte, amelynek tagjai között szerepelt két fogyasztóvédelmi társadalmi szervezet, a Corvinus Egyetem oktatója és a KPMG könyvvizsgáló munkatársa. A kiírás eszmeiségét a MABISZ és a PSZÁF is aktívan támogatta.

„Büszkék vagyunk arra, hogy ügyfélközpontú mûködésünknek köszönhetõen folyamatosan érkeznek a pozitív visszajelzések mind ügyfeleink, mind a szakmai szervezetek részérõl. Partnereink a Generali erõsségének tekintik az emberközpontú ügyfélkiszolgálást, és a kárrendezési szolgáltatást. Ezt támasztja alá az is, hogy a Generali évrõl évre elnyeri a FBAMSZ Szolgáltatás Minõségi díját, 2011-ben pedig több kategória mellett az összesített díjat is a Generalinak ítélték. Úgy gondolom, hogy a mostani elismerés is bizonyíték arra, hogy jó úton járunk. Ennek szellemében dolgozunk tovább a jövõben is” – mondta el Pálvölgyi Mátyás a díj kapcsán.

A fogyasztóbarát gondolkodás a Generali Biztosító tevékenységének valamennyi fázisában megjelenik: a termékfejlesztéstõl az értékesítésen át egészen a kárrendezésig. Az ügyfélközpontúság a szolgáltatások tervezésénél és kimunkálásánál, az ügyviteli folyamatainál és a háttérmûveleteknél is folyamatosan jelen van. Ezen felül a biztosító nagy hangsúlyt fektet az ügyfelek biztosítási-pénzügyi edukációjára is.

„Természetesen nem csak átadjuk ügyfeleinknek a tudásunkat, hanem mi magunk is sokat tanulunk tõlük. Hiszünk abban, hogy az õ visszacsatolásuk elengedhetetlen ahhoz, hogy a folyamatosan változó igényeknek megfelelõen alakíthassuk és fejleszthessük szolgáltatásainkat, valamint a panaszokból szerzett tapasztalatokat a szolgáltatások folyamatos javítására fordítsuk.” – mondta Habóczky Gabriella, a Generali ügyfélkapcsolati divíziójának vezetõje.

A biztosító nagy hangsúlyt fektet a fogyasztók megfelelõ tájékoztatására, amely során szem elõtt tartja a közérthetõséget és az átlátható struktúrát. Az egyszerûbb ügyintézés érdekében online felületein 24 órás elérhetõséget biztosít ügyfelei számára, akik így bármikor kiszámíthatják biztosítási díjukat, megtekinthetik és kezelhetik élõ szerzõdéseiket, valamint új szerzõdést is köthetnek. Ezen felül folyamatosan fejleszti a telefonos ügyfélszolgálat minõségét is.

„A Generali Biztosító pályázati anyagának alapossága és az egész tevékenységet átható ügyfélbarát szemlélet még a magas átlaghoz képest is kiemelkedett a mezõnybõl, ennek elismeréseként díjaztuk a társaságot az „Elismerésre Méltó Fogyasztóbarát Tevékenység” oklevéllel” – tette hozzá Siklósi Máté, a szervezõ Tetszett Kft. ügyvezetõje.

A Generali arra törekszik, hogy folyamatosan alkalmazkodjon ügyfelei igényeihez. A gazdasági válság és a végtörlesztések idején ehhez szabott termékekkel és pénzügyi megoldásokkal igyekeztek választ adni a változó igényekre.