Ilyen még nem volt: fizet a biztosító, ha rossz az idõ nyaraláskor!
2012.05.17
Magyarországon eddig egyedülálló módon a nyaralás alatti kedvezõtlen idõjárásra is köthetõ kiegészítõ biztosítás a Generalinál. Ha belföldi nyaralásnál az elõre megjelölt idõszakban az elõre jelzettnél rosszabb lenne az idõ, a biztosító 100 ezer forintos visszatérítést fizet, ami alapjául szolgálhat egy másik nyaralásnak. Az idõjárás-biztosítás választható elemként köthetõ az otthonbiztosításhoz, amely felépítésében és kockázati elemeiben is teljesen megújult: a biztosítottak személyre szabhatóan maguk válogathatják össze a számukra megfelelõ szolgáltatási csomagokat.

A lakásbiztosítás kiegészítõjeként megköthetõ idõjárás-biztosítás a belföldi nyaralásra indulóknak jelenthet nagy segítséget. Amennyiben június 1. és augusztus 20. között egy elõre bejelentett egy- vagy kéthetes idõszakban a gondtalan nyaralást az idõjárás nem teszi lehetõvé – a csapadék és az átlagnál hûvösebb idõjárás miatt –, a biztosító 100 ezer forintnyi biztosítási összeggel kívánja kárpótolni ügyfeleit. Az új szolgáltatást a Generali a saját, több mint tíz éves tapasztalata alapján, az Idõkép meteorológiai szolgáltató közremûködésével dolgozta ki,

Az idõjárás-biztosítás a Generali honlapján történõ aktiválást követõen szinte automatikusan mûködik. A biztosítási igényt legalább 15 nappal a nyaralás megkezdése elõtt kell jelezni, annak megadásával, hogy mikor, mennyi idõre és hova készül a család. A honlapon ekkor a biztosító megmutatja elõrejelzését a napi maximum hõmérsékletre és a csapadékra vonatkozóan. Amennyiben a nyaralás alatt egyhetes üdülésnél 3, kéthetesnél pedig 5 napig rosszabb az idõjárás az ott elõre jelzettnél, a biztosító fizet. A biztosítási idõszak – vagyis a nyaralás – utáni elsõ munkanapon a biztosító sms-ben értesítést küld ügyfelének, ha a szerzõdés szerint jogosult a visszatérítésre, majd az elõzetesen megadott bankszámlaszámra automatikusan átutalja a biztosítási összeget. A szolgáltatást június 1. és augusztus 20. között lehet igénybe venni. Aki újonnan köt lakásbiztosítást, annak ingyen jár, a régi Házõrzõ biztosítással rendelkezõ ügyfelek pedig, módosítva szerzõdésüket, évi néhány ezer forintért igényelhetik azt.

„A hazai piacon teljesen egyedülálló az idõjárás-biztosítás, amelyet ezen a nyáron a megújult Házõrzõ lakásbiztosítás mellé ingyenesen vehetnek igénybe ügyfeleink. Az otthonbiztosítás kiegészítõjeként több életmód jellegû szolgáltatást is kidolgoztunk, ezek egyike az idõjárás-biztosítás. A célunk az volt, hogy egy egyedülálló, innovatív konstrukciót vezessünk be, amely igazodik a nyaralók igényeihez, és rossz idõ esetén a visszatérítés összegébõl egy másik nyaralást is finanszírozhassanak azok, akik pórul jártak az idõjárás miatt.” – mondta el a részleteket az új szolgáltatásról Hajas Gábor, a Generali vagyonbiztosítási üzletágának vezetõje.

Nem új keletû a Generali együttmûködése az Idõkép meteorológiai szolgáltatóval, hiszen a viharra figyelmeztetõ sms-üzenetek is az õ elõrejelzéseink alapján készülnek a lakásbiztosítással rendelkezõ Generali-ügyfelek számára, ami segít a kármegelõzésben. „Hat nagy hatósugarú radarunkkal és a több mint 400 meteorológiai állomásunkkal már két hétre elõre is jól becsülhetõ idõjárási elõrejelzéseket szolgáltatunk.” - mondta el Nagy Márk, az Idõkép ügyvezetõ igazgatója.

Az idõjárás-biztosítás egyike azon választható elemeknek, melyek bevezetésével a Generali megújította és átalakította Házõrzõ biztosítását, hogy mindenki a lehetõ leginkább testreszabott, az élethelyzetének megfelelõ biztosítást állíthasson össze magának. A Házõrzõ otthon- és életmód biztosításból négy különbözõ alapcsomag köthetõ. Az alapvetõ kockázatokon felül (tûzkár, villámcsapás, árvíz, betörés, vízkár, üvegtörés, stb.) az egyes csomagok olyan speciális elemeket is tartalmaznak, mint például a bankkártya elvesztése, a zárcsere, balesetek utáni egészségkárosodás, sportolással összefüggõ sérülések, kórházi vagy iskolai lopások miatti károk térítése. Az egyes kiegészítõ csomagokat (öko, baleset, sport, utazás, ház, lakás, utasbiztosítás, stb.) pedig külön-külön is igényelhetik az ügyfelek az alapbiztosításhoz élethelyzetüknek és szokásaiknak megfelelõen.