Házakba csapott a villám, a vonatok is késnek
2012.06.22
Villámcsapások és kidõlt fák okoztak károkat éjszaka a fõvárosban és Pest megyében. Érden három családi házhoz egy másik épületnél a gázvezetékbe csapott a villám, ami deformálódott, de gázszivárgás nem volt – közölte az MTI.

Budapesten összesen húsz esetben kellett kivonulniuk a tûzoltóknak az éjjeli vihar miatt, mondta Kisdi Máté, a Fõvárosi Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság szóvivõje. Személyi sérülésrõl nincs információ.

Villám csapott egy házba a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton is. A tûzoltók egy óra alatt megfékezték a lángokat, a lakókat nem kellett kiköltöztetni.

Vonatpályákat is megrongált a vihar: késnek a vonatok

Hosszabb menetidõvel közlekednek a vonatok az esztergomi, és jelentõs késéssel járnak a miskolci vonalon – közölte a Mávinform.

A Budapest–Esztergom vasútvonalon, Óbuda állomáson villámcsapás miatt elromlott a biztosítóberendezés. A vonatok a biztonsági elõírások betartásával tudnak csak közlekedni, ezen a vonalon átlag 20-25 perces késésre kell számítani.

A Budapest–Hatvan–Miskolc vasútvonalon Rákos–Pécel, illetve Isaszeg–Gödöllõ között 50-60 perc késés is lehet, a villám felsõvezetéki zárlatot okozott.