Last minute utazás: ilyenkor sem kell lemondani a biztonságról!
2012.10.04
A nyaralási szezon végén, az õsz beálltával egyre több kedvezményes last minute ajánlatot, illetve hosszú hétvégés városlátogatást kínálnak az utazási irodák. A kedvezõ áraknak sokan nem tudnak ellenállni, és ha a szabadságból is maradt még, gyorsan útra kelhet az ember. A sietõs pakolás közben ilyenkor sokszor nem jut idõ a biztosításkötésre, vagy egyszerûen megfeledkezünk róla és nélküle indulunk el, nagy kockázatot vállalva ezzel. A Generali Csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) és a Telenor közös szolgáltatást indított, amelynek segítségével az utolsó pillanatban is gyorsan és egyszerûen köthetõ utasbiztosítás SMS-ben, mely az egészségügyi ellátáson kívül többek között gépjármû-, baleset-, poggyász- és felelõsségbiztosítást is tartalmaz, valamint jogi segítséget is igényelhetünk vele.

Kényelmesen, akár útközben köthetünk biztosítást az EUB és a Telenor közösen indított Utasbiztosítás szolgáltatása segítségével. A számlás vagy kártyás Telenor elõfizetéssel igénybe vehetõ szolgáltatás a piacon legkedvezõbb ár-érték arány mellett kínál széles körû segítséget és fedezetet a bajba jutott utasoknak. A biztosítás legfeljebb 15 napos, európai, valamint ciprusi, egyiptomi, marokkói, törökországi és tunéziai utazásokra köthetõ.

Az útnak indulást megelõzõ 30. naptól kezdõdõen egészen az országhatár elhagyásáig megköthetõ ez az új típusú biztosítás. Ehhez nem kell mást tenni, mint SMS-ben elküldeni a +36-20-8100-382-es (+36-20-8100-EUB) telefonszámra a biztosított nevét, születési évét, valamint az utazás kezdetének és végének idõpontját, majd a válaszüzenetet 5 percen belül jóváhagyni. A sikeres biztosításkötést követõen az EUB megküldi SMS-ben a segítségnyújtó szolgálat telefonszámát, valamint a kötvényszámot, mellyel a biztosítási szolgáltatások szükség esetén igénybe vehetõk. A szolgáltatás igénybevételéhez elegendõ univerzális egyenlegre vagy hitelkeretre van szükség.. Amennyiben az utazás meghiúsul, a szolgáltatás az indulás elõtti napig bármikor, SMS-ben egyszerûen lemondható.

Az Utasbiztosítás szolgáltatás egészségügyi, utazási, jogvédelmi segítségnyújtást és biztosítást, valamint baleset- és poggyászbiztosítást tartalmaz – utóbbi a mûszaki cikkekre (pl. fényképezõgépre, kamerára, laptopra, mobiltelefonra) is fedezetet nyújt 100.000 Ft-ig. Fontos megjegyezni, hogy a többi SMS alapú utasbiztosítástól eltérõen, az EUB limit nélkül vállalja a biztosított betegség vagy baleset miatt szükségessé váló hazaszállítását, amely pl. mentõrepülõs szállítás esetén akár 10-12 millió forintba is kerülhet.

A biztosítás 24 órában elérhetõ, magyar nyelvû, telefonos orvosi tanácsadást is tartalmaz, valamint fedezetet nyújt számos népszerû szabadidõs sportra, így többek között búvárkodásra 40 méteres mélységig, jetskire, vitorlázásra, quadozásra, illetve télen síelésre, snowboardra, szánkózásra, korcsolyázásra is.

„Bár az utóbbi években egyre biztonságtudatosabbak a hazai turisták, még mindig szép számmal vannak olyanok, akik valami oknál fogva, talán a magas biztosítási költségek miatt, vagy csak „lustaságból” nem kötnek biztosítást. Rájuk gondoltunk elsõsorban, amikor a Telenorral közösen egy SMS-alapú biztosítási szolgáltatást dolgoztunk ki. Partnerünk segítségével több millió magyar számára vált gyorsan és kényelmesen elérhetõvé szolgáltatásunk, mely a hazai piacon a legjobb ár-érték arány mellett nyújt széleskörû segítséget” – nyilatkozta Lengyel Márk, az EUB vezérigazgatója.

„A Telenor sokféle fizetési lehetõséghez és exkluzív tartalomszolgáltatáshoz, azon belül zene és video streaming-szolgáltatáshoz nyújt mobil hozzáférést. Ügyfeleinknek bárhol és bármikor könnyen igénybe vehetõ, egyszerû szolgáltatásokra van szükségük. Az SMS-alapú biztosítási szolgáltatás kitûnõ példája annak, hogyan teszi a mobilkommunikáció könnyebbé és kényelmesebbé életünket. Biztosak vagyunk benne, hogy az új szolgáltatás népszerû lesz ügyfeleink körében” – mutatott rá Sigvart Voss Eriksen, a Telenor Magyarország kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.