Ez lett a tulajdonosi vitából: új céget alapít a Brokernet egyik fõtulajdonosa
2012.10.09
Új pénzügyi tanácsadó céget alapít a Brokernet Csoport alelnöke, egyik fõtulajdonosa, Kósa Erika. A vállalat a jövõben elsõsorban biztosítás-közvetítéssel és pénzügyi tanácsadással foglalkozik.

„Huszonkét éve vagyok a szakmában és 13 éve társ-tulajdonosa vagyok egy példátlan sikertörténettel bíró vállalkozásnak. Azonban fiatalnak és ambiciózusnak érzem magam ahhoz, hogy egy új szellemiségû vállalkozásba fogjak, amely pénzügyi tanácsadás terén azokat az elveket vallja magáénak, amelyek irányába én elkötelezett vagyok.” - indokolta Kósa Erika, hogy miért követi most a saját iránytûjének útmutatását, amikor létrehozza önálló pénzügyi tanácsadó vállalkozását.

Az új vállalat Kósa Erika 100 százalékos tulajdonában van, a társaság biztosítás-közvetítéssel és pénzügyi tanácsadással foglalkozik majd egy többes ügynök hálózattal.

Az elmúlt hetekben a sajtóban is megjelent, a Brokernet vezetõi közötti vitáról szólva Kósa Erika hangsúlyozta: a cég irányításával kapcsolatos nézeteltérés valóban személyi konfliktushoz vezetett, ám egyik alapítónak sem lehet az a célja, hogy olyan bizonytalan helyzet keletkezzen, amely megnehezíti a munkatársak életét.

Az új vállalat az alapító tervei szerint rövid idõn belül jelentõs, ezer fõt meghaladó hálózattal bíró, országos tanácsadó céggé válik, amely igyekszik majd az ügyfeleinek a biztosítási piac mind szélesebb területérõl a legjobb ajánlatokat összegyûjteni.

Kósa Erika szerint a jövõre kell fókuszálniuk, hiszen a hazai egy fõre esõ életbiztosítási díjbevétel jelenleg még a visegrádi országok szintjénél is alacsonyabb és mintegy harmada az Európai Unió átlagának. A várt fellendülésben egy új szereplõ is megtalálhatja a maga ügyfélköré - véli Kósa Erika.