Már csak pár napig lehet jelentkezni az idei MABISZ konferenciára!
2012.11.07
2012. november 13-án harmadik alkalommal rendezi meg nemzetközi szakmai konferenciáját a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ), melynek idei aktualitását jelentõs részben az öngondoskodás iránti fokozódó igény, és az ezzel kapcsolatos szabályozási környezet változásai adják. Az egynapos rendezvényen hazai és külföldi biztosítási felsõvezetõk, szabályozói és felügyeleti döntéshozók osztják meg véleményüket egymással és a közönséggel.

A rendezvényt Gabriel Bernardino, az Európai Biztosítási és Foglalkoztatói Nyugdíjfelügyeleti Hatóság (EIOPA) elnöke nyitja meg, aki a szervezet tevékenységébe, és aktuális feladatköreibe is részletes bepillantást nyújt. Az egyik prioritással a Szolvencia II-es szabályrendszerre való felkészülés bír, a megjelentek elsõ kézbõl informálódhatnak a keretrendszer kihívásairól, bevezetésének részleteirõl.

Az elõadás sorra veszi az alapvetõ területeket, így a jelentéstételi kötelezettségek összehangolt fejlesztését, az egyes biztosítók saját kockázat- és szolvenciaértékelését meghatározó felügyeleti elvárásokat, valamint a belsõ modellek kifejlesztését.. Ugyanakkor szó esik majd az EIOPA lakossági pénzügyi termékek és szolgáltatások átláthatóságát, egyszerûségét és méltányosságát elõsegítõ szerepvállalásáról, illetve a fogyasztóvédelmi paradigmaváltás szükségességérõl is.

A konferencián elõadást tart Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke is, aki elõadásában nemzetközi összehasonlításban értékeli a magyar biztosítási piac legfontosabb jellemzõit.
{{BANNER}}
A konferencián elõad Mark Twigg, a Cicero Consulting ügyvezetõ igazgatója, aki közremûködött a Geneva Associationnak a globális elöregedést és az ehhez kapcsolódó nyugdíjfinanszírozási és biztosítási lehetõségeket vizsgáló tanulmányának elkészítésében, de nevéhez fûzõdik az AEGON csoport megbízásából, 9 országot érintõ felmérés elkészítése is. Az öngondoskodás elismert szakértõjeként Mark Twigg elõadásában is elsõsorban arra keresi majd a válaszokat, milyen biztosításalapú megoldásokkal tömhetõk be az európai nyugdíjrendszerek finanszírozási rései.

A meghívott elõadók sorait erõsíti Karl Van Hulle, az Európai Bizottság Belsõ Piacok Igazgatósága Biztosítási és Nyugdíjrészlegének vezetõje is, aki elõadásában az európai biztosítók megváltozott nyugdíjszabályozások következtében felmerülõ kihívásaira fókuszál, illetve Peter Eichler, az Insurance Europe Egészségügyi Bizottságának alelnöke, aki az osztrák magán egészségbiztosítási piac fejlõdésével kapcsolatos tapasztalatainak átadásával kínál egyedülálló összehasonlítási alapot, illetve lehetõséget a tanulságok levonására.

Molnos Dániel, a MABISZ fõtitkára a harmadik nemzetközi biztosításii konferencia programja kapcsán elmondta: “A rendezvény rövid idõ alatt pótolhatatlan fóruma lett a biztosítási piac szereplõi közötti párbeszédnek, különösen azon a folyamatosan szûkülõ, kihívásokkal teli piacon, mint amely a jelenlegi környezetet jellemzi.” A fõtitkár hozzátette: „A konferencia fontos színtere nemcsak a szakmát elõmozdító belsõ kommunikációnak, hanem a jogalkotókkal való együttgondolkodásnak is.”

A konferencia részletes programjáról illetve a jelentkezés feltételeirõl a http://mabiszkonferencia.hu weboldalon szerezhet bõvebb információkat.

A rendezvény fõbb paraméterei:

Idõpont: 2012. november 13.
Helyszín: Corinthia Hotel Budapest (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.)