Hétvégén országos havazás, hófúvás lehet
2012.12.07
A hét végén többfelé várható havazás. Erõs, viharos széllökések lesznek, így hófúvásra is fel kell készülni – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat elõrejelzésébõl.

Pénteken nagyrészt gyengén felhõs, napos idõre lehet számítani. Csak az északkeleti, keleti határvidék közelében valószínû több felhõ, és ott fordulhat elõ egy-egy hózápor. A legalacsonyabb hõmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 3 fok között várható, de a havas, derült, szélvédett helyeken mínusz 10 foknál is hidegebb lehet. A maximumok mínusz 3 és plusz 3 fok között alakulnak.

Szombaton napközben már túlnyomóan borult idõ lesz. Délnyugat, nyugat felõl egyre többfelé várható havazás, délen jelentõs mennyiségû csapadék valószínû. Az északkeleti szél megerõsödhet, nyugaton viharossá fokozódhat, így hófúvásra is számítani lehet. A minimum-hõmérséklet többnyire mínusz 9 és mínusz 3 fok között alakulhat, a legmagasabb nappali hõmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között valószínû.

Vasárnap is borult idõ várható, sokfelé havazással. Az erõs, a Nyugat-Dunántúlon viharos északi szél hófúvást okoz. A hõmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb nappali hõmérséklet mínusz 5 és 0 fok között alakulhat.

A csúszós utak miatt az FKF a gépjármûvezetõket arra kéri, fokozott figyelemmel közlekedjenek, továbbá hogy az FKF sárga figyelmeztetõ jelzést használó munkagépeit engedjék el, húzódjanak félre. A magánházak tulajdonosait, a társasházak üzemeltetõit pedig arra kérik, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól.