Katasztrofális úthelyzet: sok mellékutca járhatatlan a kátyúktól
2013.02.18
A Budapesti Közlekedési Központ szerint naponta 500-600 új kátyú keletkezik a fõváros túlterhelt és sok esetben elhasznált közútjain. A mellékutcákban a legrosszabb a helyzet, sok esetben szinte meg kell állniuk az autósoknak olyan veszélyes gödrök és repedések vannak. Egyre gyakoribbak a biztosítási kárbejelentések is.

\"Az utakon 10 évente le kellene cserélni a kopóréteget, de erre nem volt forrás az elmúlt években. Remélem az átfogó útfelújítási program segíthet abban, hogy minél kevesebb kátyú képzõdjön” – mondta Almássy Kornél, a Budapesti Közlekedési Központ Közút Zrt. vezérigazgatója az M1 Híradóban.

A rossz minõségû utak miatt évente több száz kárigény érkezik a biztosító társaságokhoz. \"Tavaly 1000 ilyen kárt jelentettek biztosítónk felé, amire 160 millió forintot fizettünk ki kártérítés címén.\" Sajnos az a tapasztalat, hogy a mostani korszerû autók sokkal sérülékenyebbek ilyen szempontból – nyilatkozta Csizmarik Attila, a Generali Biztosító kárcsoport vezetõje.

Télen az állandóan változó idõjárás, a hõingadozás és a sok csapadék miatt rosszabb az utak minõsége. A BKK azt ígéri, hogy legkésõbb tavasszal minden kátyút betömnek.