Idõsebb munkavállalókat segítõ programok - vajon tényleg hatékonyak?
2013.03.05
Az idõsebb munkavállalók foglalkoztatási rátájának javítása az Unió egyik stratégiai célja. Az Európai Számvevõszék friss jelentése szerint azonban sem a tagállamoknak, sem a Bizottságnak nem áll módjában megállapítani, hogy hány idõsebb munkavállaló szerzett új képesítést, talált új munkahelyet, vagy tartotta meg addigi munkahelyét az Európai Szociális Alapból (ESZA) támogatott valamely intézkedés nyomán. A legtöbb ellenõrzött tagállam nem mûködtet olyan eszközöket, amelyek releváns és megbízható információkkal szolgálnának e tekintetben.

Az Európai Szociális Alap olyan alapvetõ pénzügyi eszköz, amely az uniós foglalkoztatáspolitikai célok megvalósításában segíti a tagállamokat. Az ESZA célja a munkanélküliek és hátrányos helyzetûek munkaerõ-piaci integrációjának elõsegítése, elsõsorban képzési tevékenységek támogatásával. 2007 tõl 2013 végéig az ESZA kiadásai több mint 75 milliárd eurót tesznek ki, ami az Unió teljes költségvetésének kb. 8% a. A Számvevõszék hat programot választott ki ellenõrzésre, melyek együtt 222 millió eurót tettek ki és négy tagállamra (Németország, Olaszország, Lengyelország és az Egyesült Királyság) terjedtek ki.

„A Bizottság úgy hagy jóvá programokat, hogy nem követeli meg az azok tényleges mûködésének ellenõrzéséhez szükséges információkat, a tagállamok pedig nem adják meg ezt a tájékoztatást – nyilatkozta Lazaros Lazarou, a jelentésért felelõs számvevõszéki tag. – A megbízható, ellenõrizhetõ és idõszerû teljesítményadatok, illetve a különbözõ intézkedésekre vonatkozó ilyen értékelések hiánya lehetetlenné teszi a döntéshozók számára, hogy a jelenlegi és jövõbeni döntéshozatalban felhasználható következtetéseket tudjanak levonni.”