USA-ban terjeszkedne a világ legnagyobb viszontbiztosítója
2011.05.31
Az Egyesült Államok felé terjeszkedne a Munich Reinsurance, méghozzá várhatóan akvizíciók formájában – mondta az igazgatótanács egyik tagja a német Financial Timesnak.

Hasonlóan a 2008-as Midland Company, illetve egy évvel késõbb az AIG Inc. Hartford Steam Boiler (HSB) nevû leányvállalatának felvásárlásához, újabb akvizíción gondolkodik a világ legnagyobb viszontbiztosítója – közölte Torsten Jeworrek, a társaság igazgatótanácsi tagja a Financial Times Deutschlandnak adott interjújában.

Amellett, hogy az USA-ban alulreprezentáltnak érzi magát a vállalat, Ázsiában és Latin-Amerikában is kitûnõ fejlõdési potenciált látnak – mondta Jeworrek.

Elemzõk szerint azonban nem valószínû, hogy jelentõs, piaci pozíciókat átrendezõ felvásárlásra kell készülni.

Emelkedõ viszontbiztosítási díjak

A japán földrengést és cunamit követõen az érintett régiókban kétszámjegyû növekedést értek el a katasztrófa biztosítások díjai, Jeworrek szerint azonban világszerte hasonló áremelkedés várható. Iparági szakértõk is úgy látják, ha az év hátralévõ részében is hasonló méretû katasztrófák következnek be – például az USA hurrikánszezonjában – úgy valóban elkerülhetetlen a viszontbiztosítási díjak megugrása.