A vezérigazgató lett a CIG Pannónia új elnöke
2013.04.19
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közölte, hogy az igazgatóság a javadalmazási és jelölõ bizottság javaslatára az igazgatóság elnökének dr. Csurgó Ottót választotta meg, miután Horváth Béla, a társaság elõzõ elnöke szerdán lemondott pozíciójáról.

Dr. Csurgó Ottó fogja az igazgatósági elnöki pozíciót betölteni a társaság leányvállalatánál, a CIG Pannónia Elsõ Magyar Általános Biztosító (EMABIT) Zrt.-nél. A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. igazgatósága, mint az EMABIT alapítója döntést hozott továbbá az EMABIT-nál 300 millió forintos tõkeemelésrõl, azaz 5 millió forint alaptõke felemelésrõl, és további 295 millió forint tõketartalékba helyezésrõl. Az újabb tõkeemelést az EMABIT terjeszkedése, folyamatos tervek feletti teljesítése tette szükségessé.

Dr. Csurgó Ottó 2011. év januárjától az EMABIT vezérigazgatója, 2012. áprilistól pedig Társaság vezérigazgatói tisztségét is betölti. Diplomáját az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán 1981-ben szerezte meg, majd jogi szakvizsgát, és biztosítási szakjogász képesítést szerzett. 1988-ig az Állami Biztosítónál dolgozott jogtanácsosként, a jogi osztály vezetõjeként. 1988-1990 között az AVUS-ÁB Nemzetközi Kárrendezési Kft. ügyvezetõ igazgatója, 1990-2001 között a Colonia Biztosító Rt. igazgatóságának tagja, majd vezérigazgató volt. Ezt követõen 2007-ig biztosítás, pénzügyi szolgáltatások területén senior konzulensként tevékenykedett az ART Consult Management Consultingnál, 2007 és 2010 között az OTP Groupama Garancia Biztosító Zrt. nem-életbiztosításokkal foglalkozó vezérigazgató helyettese volt.