Évente több mint ezer gyermek sérül meg közlekedési balesetben
2013.05.24
A közlekedésbiztonságot évek óta szem elõtt tartó, különbözõ CSR akciókkal szorgalmazó KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület a közelgõ Gyermeknap alkalmával úgy döntött, egyedi kiadvánnyal készül e fontos napra. Egy maga nemében egyedülálló, a kicsiket a biztonságos közlekedésre felkészítõ, elektronikus kiadványt készítettek, amely a www.kobe.hu/ebook linkrõl bárki által hozzáférhetõ.

Dr. Zámbó Ákos, a KÖBE vezérigazgatója úgy nyilatkozott, az e-book megalkotásában az vezérelte õket, hogy a gyermekek közlekedésbiztonságát egyre sürgetõbb feladatnak látják. „Egyesületünk úgy érzi, nem nézheti tétlenül, hogy évente több mint ezer (2011-ben 1580) gyermek sérül meg közlekedési balesetben. A hivatalos szervek a KRESZ módosításával mennek a problémák elébe. Úgy érezzük Nekünk is van tennivalónk, van lehetõségünk tenni ez ügyben.”

A KÖBE a közlekedésbiztonsági e-book megalkotásával és közzé tételével nemcsak munkatársait, ügyfeleit, hanem valamennyi kisgyermekes családot szeretné segíteni abban, hogy tudatosan fejlesszék gyermekeik közlekedési kultúráját, ismereteit. A kiadvány abban nyújt segítséget a gyakorló szülõknek, hogy milyen módszerekkel, milyen ismeretet osszanak meg gyermekeikkel, hogy felelõs, tudatos közlekedõként, biztonsággal érjenek célba.

A kiadvány és a hozzá kapcsolódó, oktatási intézmények és más cégek számára is hasznos dokumentumok elektronikus úton érhetõek el, tölthetõek le, a KÖBE szerverérõl: www.kobe.hu/ebook.

A vezérigazgató az e-book hasznossága kapcsán úgy fogalmazott; „Bízunk benne, hogy valamennyi családban, ahova eljut a kiadványunk, hasznosnak találják majd azt, és használatával a közelgõ szünidõ talán kisebb közlekedési kockázatokat jelenthet a gyermekeknek.”