Mitől félnek leginkább a cégvezetők világszerte?
2019.10.07

Pénzügyi válságok, kibertámadások és munkanélküliség - ezektől félnek leginkább a World Economic Forum által megkérdezett cégvezetők. Mi magyarok a szociális instabilitástól, az eszközár-buborékoktól, az energiaárak megugrásától és a nemzetközi konfliktusoktól tartunk - írja a Pénzügyi Szemle online.


A World Economic Forum kutatói
a világ 144 országában kérdeztek cégvezetőket arról, hogy mely kockázatokat tartják a legjelentősebbnek. Globálisan a legnagyobb kockázatnak a fiskális/pénzügyi válságokat tartják a cégvezérek, de sokan félnek az informatikai támadásoktól és a munkanélküliségtől is. Az egyes országok és régiók néhol ettől jelentősen eltérően értékelték az egyes kockázatokat.

Forrás: World Economic Forum

Érdekes, hogy bár az ökológiai katasztrófák több országban bekerültek a legsúlyosabb kockázatok közé, globálisan nézve nem fértek fel a TOP10-es listára. Ugyancsak szembetűnő a feltörekvő és fejlett országok közti különbség, míg ugyanis a fejlett régiók cégvezetői az informatikai támadásoktól és az adathalászattól tartanak a legjobban, addig a feltörekvő országok a pénzügyi válságoktól, a munkanélküliségtől és a nemzetközi konfliktusoktól félnek leginkább.

Magyarország is részt vett a felmérésben, hazánkban a vállalatvezetők a szociális instabilitást tartják a legjelentősebb kockázatnak, de tartanak az eszközár-buborékoktól, a hirtelen energiaár-emelkedéstől és a nemzetközi konfliktusoktól is.