Évi akár 30 ezret \"ajándékozunk\" biztosítónknak
2011.07.28
A tavalyi mintegy 90 ezer forintról az idei elsõ félévben átlagosan 66 500 forintra csökkent a casco-díjak mértéke. A díjcsökkenés egyelõre nem jár együtt a casco-kötések jelentõs megugrásával: továbbra is alig minden ötödik autós rendelkezik ilyen biztosítással – olvasható a Tõzsdefórumon.

\"A casco-díjak évek óta tartó eróziója a múlt év végi kötelezõ-kampányban kapott újabb lendületet - mondta Lantos Lóránt, a kotelezo.hu szakportál vezetõje. - Az együttesen megkötött kötelezõ és casco-biztosítás után járó jelentõs, több tízezer forintnyi kedvezmény az évközi idõszakban is fennmaradt. Jelentõs részben ennek köszönhetõen egy év alatt közel harminc százalékkal csökkent a casco átlagdíja.\"

A kotelezo.hu közelmúltbeli felmérésének adatai szerint a cascót nem kötõ autósok ötvenkilenc százaléka nem is tud a casco-átlagdíjak jelentõs csökkenésérõl, így sokan tájékozódás nélkül évek óta ugyanazt a casco-szerzõdést hosszabbítják meg, fejenként akár évi 25-30 ezer forintot \"ajándékozva\" a biztosítónak.