Nem biztosítják gyermekeiket a magyar szülõk
2013.10.18
Kifejezetten alacsony hazánkban a gyermekek számára kötött biztosítások aránya a teljes biztosítási piacot tekintve. A felelõsen gondolkodó szülõk is többnyire megelégednek az óvodákban, iskolákban javasolt tanulóbiztosítással, elemzi a 2013-as gyermekbiztosítási trendeket a CIG Pannónia.

A magyar szülõk döntõ többsége nem köt biztosítást gyermekére, sõt sokan azzal sincsenek tisztában, hogy minden gyermek jogosult 3 éves kortól 18 éves koráig az állam által finanszírozott általános gyermek- és ifjúsági baleset-biztosításra - írja a Világgazdaság. Ugyanakkor a gyermekükre balesetbiztosítást kötõ szülõk is jellemzõen megelégszenek az óvodák és iskolák által javasolt tanulóbiztosítások valamelyikével, vagy amennyiben rendelkeznek saját egészségbiztosítással, kiterjesztik azt gyermekeikre, összegzi a 2013-as gyermekbiztosítási trendeket Sallai Linda, a CIG Pannónia szakértõje.

Míg Nyugat-Európában jól megfigyelhetõ, hogy egy gyermek születésekor a szülõk – ha korábban nem is rendelkeztek vele - baleset-, vagy haláleseti biztosítást kötnek saját részükre, addig ez hazánkban egyáltalán nem kialakult gyakorlat. A magyar szülõknek csupán elenyészõ hányada számol azzal, hogy egy esetleges váratlan tragédia esetén is biztosítsa gyermeke anyagi hátterét.

Hasonlóan alacsony arányban kötnek különbözõ megtakarítási életbiztosításokat a magyar szülõk kifejezetten gyermekük jövõjének biztosítására, pedig az ilyen termékek biztosítani tudják, hogy a gyermek egyetemi tanulmányaihoz, életkezdésének támogatásához szükséges tõke rendelkezésre álljon – akár abban az esetben is, ha a szülõk ezt már nem élhetik meg.