18 éves a legnagyobb magyar nem élet biztosító
2014.09.30
Szeptember 24-én lett 18 éves Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú, nem életbiztosítója, a KöBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület.

Ádám Imre elnök elmondta, jelenleg Magyarországon a magyar tulajdonban levõ biztosítók részaránya kisebb mint 4% (!). Ennek tükrében különösen nagy siker az elmúlt 18 év, hiszen a magyar magánemberek, a tagok szervezõdésébõl létrejött biztosító évek óta növekszik és kiválóan megállja a helyét a nemzetközi vállalatokkal szemben is.

Ez igaz az általunk kezelt több mint 180 ezer szerzõdés bármelyikére, legyen szó a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosításról, lakásbiztosításról, cascóról, vagy akár a speciális fuvarozó szakmai biztosításokról – tette hozzá az elnök.

Az Egyesület mûködési kereteinek megfelelõen az elkövetkezõ években sem a nyereség kitermelésére, hanem sikeres gazdálkodáson alapuló minõségi szolgáltatásnyújtásra törekszik a KÖBE.

Az egyesületi szellemiség a szolgáltatási körben már régóta megjelenik. Ma például egyetlen más biztosító sem mondhatja el magáról, hogy saját gépjármûjavítóval rendelkezik a biztosítottak költségeinek alacsonyan tartása érdekében.

A KöBE több szakmai vélemény szerint az iparág egyik leginnovatívabb szereplõje. Az elkövetkezõ idõszakban e területeken is újabb jelentõs lépésekre készül a társaság.