Más néven, de tovább él az Axa magánnyugdíjpénztár
2014.03.19
Horizont Magánnyugdíjpénztár néven és az AXA Csoport magyarországi tagvállalata anyagi támogatásával folytatja tovább mûködését az AXA Magánnyugdíjpénztár - közölte a nyugdíjpénztár kedden.

A 12 100 taggal rendelkezõ, és mintegy 29 milliárd forint vagyont kezelõ Horizont Magánnyugdíjpénztár a pénztártagok száma alapján 2013 negyedik negyedévében 19,5 százalékos részesedéssel rendelkezett az ötszereplõs magánnyugdíjpénztári piacon.

A közlemény emlékeztet, hogy a Vienna Insurance Group 2013 végén megvásárolta az AXA Biztosító Zrt.-t. Az AXA és az AXA Magánnyugdíjpénztár ezután vizsgálták felül egymás közti kapcsolatukat, és született meg a pénztár továbbélésére lehetõséget kínáló megoldás. A jelenlegi jogszabályi környezet nem teszi lehetõvé a magánnyugdíjkasszák gazdaságos mûködtetését, azonban az AXA továbbra is vállalja a magánnyugdíjpénztár fenntartásának anyagi támogatását - írják.

A Horizont Magánnyugdíjpénztár a Prémium Önkéntes Pénztárakkal szoros együttmûködésben, a szinergiákat kihasználva szolgálja ki majd ügyfeleit. A pénztárak vezetõsége elkötelezett az iránt, hogy a tagoktól és az AXA-tól érkezõ támogatásból a pénztár mûködõképességét hosszú távon, magas színvonalon megõrizze - olvasható a közleményben.