A negyvenes-ötvenesek érdeklõdnek a nyugdíjbiztosítások iránt
2014.04.17
Akadnak olyan biztosítók, melyeknél a nyugdíjbiztosítások teszik ki az új életági szerzõdések felét - írja a Privátbankár. A szerzõdést kötõk zöme negyvenes-ötvenes éveiben jár: õk azok akik érezni kezdik a nyugdíjas évek közelgõ bizonytalanságát és tenni akarnak ellene.

Komoly érdeklõdést tapasztalnak a biztosítók az új nyugdíjbiztosítási termékek iránt. A K&H Biztosítónál például az újonnan kötött, egyszeri díjas szerzõdések harmada nyugdíjbiztosítás. Értékben ugyanakkor az arány ennél alacsonyabb, mivel nyugdíijbiztosításban évente legfeljebb 650.000 forintot érdemes elhelyezni, az egyszeri díjas életbiztosítások keretében viszont a befektetett egyszeri díj jellemzõen ezt jelentõsen meghaladja.

Az AXA Biztosítónál az új szerzéseik több mint felét teszik ki a nyugdíjbiztosítások, az Aegonnál szintén több, mint ezer szerzõdést kötöttek már a bevezetés óta eltelt mintegy három hónapban, várakozásaik szerint pedig a következõ években akár több tízezer ügyfelünk is élhet a kedvezményes nyugdíjbiztosítási lehetõséggel. Az ING Biztosítóhoz eddig több mint 1800 Motiva-ajánlat érkezett be az ügyfelektõl – mondták el a társaságnál.

A kötésben elsõsorban a nyugdíjat már „látók” állnak az élen. Az Union Biztosítónál 44 év az átlagéletkor, a szerzõdések 83 százalékát a 30-55 éves korosztály kötötte. Az Erste Biztosítónál 47 év a szerzõdõk átlagéletkora. Az Aegon tapasztalata szerint is döntõen a 40 év feletti korosztály fogékony az üzenetre, ezen belül is a 45-49 év közöttiek teszik ki a nyugdíjbiztosítást kötõ ügyfelek zömét. Hasonló adatról számolt be a Privátbankárnak az AXA Biztosító is, míg a K&H-nál a 45-50 év körüli korosztály a fõ szerzõdõ. Az ING tájékoztatása szerint a legtöbb biztosítási ajánlatot 40 év feletti budapesti, illetve a Pest megyei lakosok tették a biztosítónak

Két célcsoport számára is vonzó lehet a nyugdíjbiztosítás: a mostani 55+-os korosztály számára - akik kevesebb, mint 10 évvel vannak a nyugdíjba vonulás elõtt - az adókedvezmény kiváló lehetõség, hogy kiegészíthessék majdani nyugdíjukat. A másik célcsoport a 35 év felettiek, akik szeretnék idõben elkezdeni a megtakarítást nyugdíjas éveikre, és ezt most akár havi alacsony összegû rendszeres befizetésekkel (futamidõtõl függõen, akár már 5000 Ft-tal) is megkezdhetik.

A CIG Pannónia Életbiztosító szerint ugyanakkor már a 20-as éveikben járó fiatalok is felelõsen gondolkoznak jövõjükrõl, és bizalommal fordulnak nyugdíjbiztosításaik irányába - írja a Privátbankár.hu.