Idén is két magyar fiatal vehet részt az Allianz Focitáborában
2014.06.12
2014. augusztus 20. és 25. között szervezi az Allianz a nevét viselõ Junior Focitábort Münchenben. Az FC Bayern München edzõtábora 31 országból látja vendégül a lelkes, fiatal focistákat, akik egy egyedülálló ötnapos edzõprogramban vesznek részt a világhírû FC Bayern München profi ifi edzõivel és játékosaival.

Az Allianz Junior Focitáborának köszönhetõen tavaly 25 országból érkezett 75 fiatal játszhatott és edzhetett a Bayern edzõ pályáján a Säbener Strasse-n. Városlátogatáson is részt vettek Münchenben, amelynek keretében felkeresték a bajor labdarúgó csapat múzeumát. A program részeként ellátogattak az Allianz Arenába, ahol betekintést kaptak olyan kulisszatitkokba is, mint például, hogy milyen technika teszi lehetõvé a létesítmény nevezetes külsõ világításának mûködését, hogyan vált színt az Arena pirosra, kékre, fehérre, annak megfelelõen, hogy ki játszik a pályán. A programból természetesen az sem hiányozhatott, hogy a fiatalok élõben megnézhessenek, végigszurkoljanak egy Bayern mérkõzést az Allianz Arenában. Augusztus 9-én tanúi lehettek, ahogy az FC Bayern München az idei szezon elsõ Bundesliga mérkõzésén 3:1-es gyõzelmet aratott a vendég Borussia Mönchengladbach csapata fölött a pirosra világított stadionban. A hét zárásaként ellátogattak a bajor focicsapat zárt edzésére is és találkoztak olyan neves sztárokkal, mint Bastian Schweinsteiger, Dante Bonfim Costa Santos, és Manuel Neuer. Hazánkat a gyulai Fülöp Tamás (14) és a soproni Kishegyi Mátyás (16) képviselte, mindketten élményekkel teli kalandként tekintenek vissza az ott töltött napokra.

„Az egész tábor, de az Allianz Arénában a meccs különösen nagy, életreszóló élmény volt számomra. Még sosem voltam ilyen nagy szabású mérkõzésen, ahol ennyi nézõ van és ilyen jó a hangulat. Ráadásul a tábor nagyon jó lehetõség volt arra, hogy megmérettessem magam a többi ország gyerekeivel – mesélte Kishegyi Mátyás. „Az Allianz Junior Focitábor segített a pályafutásomban is, hiszen azóta voltam Münchenben próbajátékon” – számolt be Fülöp Tamás.

Hasonló izgalmak és programok várják az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülõ Allianz Junior Focitáborban résztvevõ fiatalokat is, akik közé Magyarországról két fiatalt választanak ki a 14-16 éves korosztályból. Az Allianz elõször 2009-ben szervezte meg az Allianz Junior Focitábort, melynek célja, hogy segítsen fõként a fiataloknak a társadalmi érintkezés szabályainak elsajátításában, a személyiségfejlesztésben, valamint fizikai- és szellemi képességük javításában.

“Az Allianz Junior Focitábor az Allianz egyik olyan kiváló kezdeményezése, amelynek köszönhetõen a világ különbözõ országaiból összesereglõ fiatalok barátságokat kötnek – mondja Szabó Linda, az Allianz Hungária PR és rendezvény osztályának vezetõje. – A labdarúgás egy nemzetközi nyelv, amelyet világszerte több milliárd ember beszél. Az elmúlt években az Allianz Junior Focitábor igen sokat tett a kulturális határok lebontásáért, hiszen egy közös szenvedélynek hódolva egységes közösséget kovácsolt a fiatalokból.”

Az idei Allianz Junior Focitáborra való jelentkezésrõl bõvebb információ az Allianz Hungária Facebook oldalán található.