Veszélyes égi fény: 50%-kal nõtt a villámcsapás okozta károk száma
2011.06.03
A villámcsapás másodlagos hatása okán bekövetkezõ károk száma évrõl-évre emelkedõ tendenciát mutat, azonban a tavalyi év számai még ebbõl a trendbõl is kiemelkedtek. A villámcsapás okozta károk azért is jelentõsek, mert már a 2 km távolságba becsapódó villámok is hirtelen feszültség-ingadozást okozhatnak az elektromos készülékekben és ezzel tönkretehetik azok alkatrészeit, illetve sok esetben magát a készüléket is.

Társaságunkhoz 2010-ben ügyfeleink 1 511 db villámkárt jelentettek be, ez a mennyiség 50%-kal haladta meg a 2009. évi értéket, Az éves összes vagyonbiztosítási kár 10%-át tették ki az ilyen jellegû károk, melyekre a kifizetett összes kártérítés mértéke meghaladta a 100 millió forintot.

A zivatarokat az idén is intenzív villámtevékenység kíséri, csak az elmúlt három hétben közel 100 db villámkárt regisztráltunk. Viharokkal teli idõszakban a túlterhelt szervizek lassabb átfutási idõvel dolgoznak, mely sok bosszúságot okoz a károsultaknak.

A SIGNAL Biztosító ezt szem elõtt tartva szerzõdést kötött a PcDoki szervizszolgálattal, annak érdekében, hogy ügyfelei minél egyszerûbben, gyorsabban és kényelmesebben rendezhessék elektromos berendezéseikkel kapcsolatos kárügyeiket.

A PcDoki szervizszolgálat országos hálózatában azonban a neve ellenére nemcsak számítástechnikai, hanem híradás- és irodatechnikai, valamint háztartási gépek szervizelésével foglalkozik.

Új szolgáltatásunk 2011. június 1-jétõl minden ügyfelünk számára elérhetõ és kár esetén nem kell mást tenni, mint Társaságunknál bejelenteni a kárt interneten, telefonon vagy személyesen.
A PcDoki munkatársa a következõ munkanapon telefonon jelentkezik a kárszemle idõpontjának egyeztetése céljából.

A kárfelmérést követõen - ha a kár biztosítási eseménynek minõsül - a szakember megteszi a szükséges intézkedéseket:

  • a helyszínen elvégzi a szükséges javításokat, amennyiben lehetséges,
  • esetleg hasonló értékû, végleges cserekészüléket biztosít,
  • a használhatatlanná vált készülék maradványait megvásárolja,
  • szükség esetén még a veszélyes hulladék elszállításáról is gondoskodik.

A szolgáltatás ügyfeleink számára ingyenes, a teljes költséget Társaságunk viseli.

A SIGNAL Biztosító már elõre felkészült a nyári viharok okozta, esetlegesen tömeges kárbejelentéssel járó helyzetek kezelésére. Ennek keretében szakérõi létszámunkat rugalmasan tudjuk bõvíteni az ország egész területén, lehetõvé téve ezzel a károk gyors felmérését és a helyreállítási munkálatok mielõbbi megkezdését.