Mától Vienna Life Biztosító néven folytatja tevékenységét az AXA Biztosító
2014.10.01
A mai naptól Vienna Life Biztosító (hivatalosan: Vienna Life Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.) néven folytatja tevékenységét az idén június elején a Közép- és Kelet-Európa vezetõ biztosítói csoportjának számító Vienna Insurance Group (VIG) tulajdonába került korábbi AXA Biztosító. „A Vienna Life Biztosító a magyarországi életbiztosítási piacon jelenleg elfoglalt 14. helyérõl középtávon a 8 legnagyobb szereplõ közé kíván kerülni” - ismertette a Vienna Life Biztosító legfontosabb célkitûzését a biztosító mai sajtótájékoztatóján Vadas-Földvári Anett, a társaság júniusban kinevezett vezérigazgatója.

„A Vienna Insurance Group díjbevételébõl – amely az idei év elsõ felében megközelítette az 5 milliárd eurót – egyre növekvõ részt képvisel a magyarországi leányvállalatainktól származó díjbevétel, köszönhetõen az UNION és az Erste Biztosító kiváló teljesítményének. Éppen ezért hosszú távon elkötelezettek vagyunk a magyar piac iránt, így nagy örömünkre szolgál, hogy a Vienna Life Biztosító integrálásával a VIG csoportjába, sikerült tovább erõsítenünk magyarországi pozíciónkat” - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Peter Höfinger, a Vienna Insurance Group igazgatósági tagja.

„Az UNION és az Erste Biztosító tavalyi együttes, közel 18 százalékos díjbevétel-növekedése messze meghaladta a hazai biztosítási piac bõvülését. A Vienna Life Biztosítóval kiegészült VIG-csoport magyarországi életbiztosítási piaci részesedése díjbevétele alapján 7,92 százalékos, amellyel a csoport a 7. legnagyobb szereplõ a hazai életbiztosítási piacon” - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Lehel Gábor, a Vienna Life Biztosító Zrt. Felügyelõ Bizottságának elnöke. „A Vienna Life Biztosító életbiztosítási szegmensben szerzett tapasztalatai és eredményei kitûnõ lehetõséget kínálnak a csoport további lendületes növekedéséhez, amelyhez a Közép- és Kelet-Európa vezetõ biztosítói csoportjának számító anyavállalatunk támogatására is számíthatunk” - tette hozzá a szakember.

A sajtótájékoztatón Vadas-Földvári Anett a biztosító idei eredményei kapcsán elmondta, hogy a társaság az elsõ hat hónapban 5,8 milliárd forintos díjbevételt ért el. A Vienna Life Biztosító az egyéni életbiztosítások piacán jelenleg több mint 35 ezer szerzõdéssel rendelkezik, míg utasbiztosításait – amelyek piacán részesedése 6-7 százalékos – évente mintegy 80 ezer ügyfél választja. „A biztosító prémium ügyfélszegmenssel rendelkezik, a portfóliójában lévõ szerzõdéseinek átlagdíja meghaladja a 300 ezer forintot” - hangsúlyozta a vezérigazgató.

A nyugdíjcélú megtakarítások után járó legfeljebb 130 ezer forintos adójóváírás januári bevezetésének köszönhetõen a biztosító új, Aktív Max nyugdíjbiztosításának állománydíja mostanra megközelítette a 300 millió forintot, amely a biztosító új unit-linked szerzéseinek nagyjából 40 százalékát teszi ki. A Vienna Life Biztosító három hónappal ezelõtt bevezetett, a közép- és hosszú távú megtakarítási igényekre optimalizált, egyszeri díjas Prima konstrukciójában pedig már 200 ügyfél mintegy félmilliárd forint értékû megtakarítását kezeli a biztosító. Új megtakarítási termékei sikerének is köszönhetõen a Vienna Life Biztosító kezelt vagyona az idei elsõ félév végére 40,6 milliárd forintra bõvült az egy évvel korábbi 38,8 milliárd forintról.

A közelmúltban bevezetett csoportos egészségbiztosításokat – a nagy értékû képalkotó diagnosztikai eljárásokhoz soron kívüli hozzájutást kínáló Várólistát, illetve a rettegett betegségek kialakulása esetén fedezetet nyújtó Védõhálót – eddig több, mint 100 ezer biztosítottra kötötték meg a hazai cégek és egyéb szervezetek. A biztosító teljes csoportos biztosítási állományából származó idei díjbevétele meghaladja az 500 millió forintot - hangzott el a sajtótájékoztatón.

A sajtótájékoztatón a Vienna Life Biztosító stratégiáját ismertetve Vadas-Földvári Anett kiemelte, hogy Magyarországon a VIG vezetõ biztosítójává kívánnak válni az egyéni élet- és utasbiztosítások, valamint a csoportos élet- és egészségbiztosítások területén. „Kizárólag ezekre a termékekre fókuszálunk a termékfejlesztés, az új értékesítési csatornák elindítása, továbbá a hazai piacon kevéssé alkalmazott értékesítés-támogatási technikák alkalmazása során” - mondta el, hozzátéve, hogy a digitális eszközök szerepét is jelentõsen erõsítik ezután.

A Vienna Life Biztosító a jövõben a VIG két másik hazai leányvállalatával – az UNION és az Erste Biztosítóval ¬– kínálkozó szinergiákat is kihasználja, elsõsorban a vagyonbiztosítások területén. A Vienna Life Biztosító számára komoly keresztértékesítési lehetõségek nyílnak meg a VIG hazai csoportján belül: a biztosítóhoz tartozó többes ügynöki értékesítési hálózat, a Money & More az életbiztosítások mellett a jövõben az UNION termékeinek értékesítésével a nem-életbiztosítások terén is komoly szereplõvé kíván válni.

A tulajdonos- és névváltás kapcsán a Vienna Life Biztosító a mai naptól kampányt indít az országos médiában annak érdekében, hogy márkaneve széles körben ismertté váljon a magyar piacon. A tulajdonos- és névváltással összefüggésben a Vienna Life Biztosító – korábbi nevén AXA Biztosító – ügyfeleinek semmilyen teendõjük nincs, szerzõdéseik változatlan feltételek és kondíciók mellett érvényesek a jövõben is - hangsúlyozta a vezérigazgató a sajtótájékoztatón.