Több száz milliót fizetett az Aviva ügyfeleinek
2011.09.05
Az idei elsõ félévben több mint 212 millió fontot (67 milliárd forint) fizetett az Aviva brit életbiztosítási ügyfeleinek.

Az idei elsõ hat hónapban közel 62 millió fontot fizetett ki az Aviva kritikus betegségekre vonatkozó betegségbiztosításokhoz kapcsolódóan, amely 21 százalékkal meghaladja a 2010. elsõ félévi kifizetéseket. Összesen 755 ember részesült kárkifizetésben, átlagosan 81 ezer fontban.

Az idõszak során a betegségbiztosításokhoz kapcsolódó kárigények 92,5 százalékát fizette ki a biztosító, amely az elmúlt 12 hónapot tekintve 94,3 százalékos kárkifizetési arányt eredményezett. Az indoklás nélkül elutasított kárigények aránya a január-júniusi idõszakban 1,46 százalékra csökkent.

A jelentés szerint az életbiztosítással rendelkezõ ügyfeleknek közel 150 millió fontot fizetett ki az Aviva az elsõ hat hónapban, melyek 99,7 százaléka halálesethez kapcsolódott. A betegségbiztosítások esetén a kritikus betegségek közül még mindig a rák a leggyakoribb (65,9%), melyet a szívinfarktus (11,3%) és a stroke (7,9%).

Robert Morrison, az Aviva vezetõ kockázatelbírálója az eredmények kapcsán elmondta: „Az egész iparágban viszonylag alacsony az olyan kárigények aránya, melyeket a biztosítók nem tudnak kifizetni – ha például nem felelnek meg a szerzõdéses kritériumoknak, vagy egyértelmûen szándékos elhallgatás történt a kárbejelentéskor – a legfrissebb adatok is azt igazolják, hogy az Aviva minden esetben az ügyfelek érdekében igyekszik eljárni.”