Tetõket tépett le a szél Fejér megyében
2015.04.03
Tetõszerkezetek lemezfedését bontotta meg a szél Fejér megyében. A katasztrófavédelem tûzoltó egységei csütörtök estétõl péntek reggelig összesen nyolc esetben avatkoztak be a viharos széllökésekkel összefüggésben történt káreseteknél – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Székesfehérváron, a Sajó utcában egy családi ház bitumen fedését tépte fel a szél körülbelül hatvan négyzetméteren, és az épület használaton kívüli téglakéménye is ledõlt. A város hivatásos tûzoltói a létrás jármûvel közelítették meg a tetõt és a leszakadt zsindelyrészeket leszedték. A József Attila utcában a társadalombiztosító épületénél a tetõszerkezet alumínium szegélyét kapta fel a szél. A gyalogosokat veszélyeztetõ lemezt hat méter hosszan távolították el a tûzoltók.

Elõszállás közelében egy tizenöt méter magas nyárfa zárta el a 61-es fõutat, a kidõlt fának egy személygépkocsi is nekiütközött. Az autóban senki sem sérült meg. A forgalmi akadályt a dunaújvárosi hivatásos tûzoltók szüntették meg, a fát motoros láncfûrésszel feldarabolták, majd lerakodták az útról.

Polgárdiban egy húsz méteres fenyõ dõlt családi házra, az épület tetõszerkezete három négyzetméteren rongálódott meg. A fát a város önkormányzati tûzoltói motoros láncfûrésszel feldarabolták, majd egy másik lakóépületnél is a segítségüket kérték, ahol szintén a tetõ lemezszegélyét kezdte meg a szél.

Dunaújvárosban, a Római körúton egy négyemeletes társasház tetején bádoglemezt tépett fel a szél, a veszélyes részeket tizenöt méter hosszan szedtek le a dunaújvárosi hivatásos tûzoltók.

Sárkeresztúron elektromos vezeték szakadt le, amelyet az áramszolgáltató még az este folyamán helyreállított.