Leszakadt ágak, kidõlt fák Fejér megyében
2015.04.29
A viharos erejû szél miatt tizenkétszer riasztották a katasztrófavédelem hivatásos tûzoltó egységeit április 28-án, kedden estétõl április 29-én, szerdán reggelig Fejér megyében. A bejelentések többsége a megyeszékhelyrõl érkezett, a legtöbb esetben ágakat szakított le, fákat döntött ki a szél – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Székesfehérváron a Lövölde utcában egy nyolc méteres, vastag faág két parkoló személygépkocsira dõlt kedden este. Az egyik autó teteje és a motorháztetõ behorpadt, a másik jármû megkarcolódott. Az ágat a hivatásos tûzoltók leemelték a gépkocsikról.

Éjszaka a 7-es fõút székesfehérvári szakaszán, a Szent Flórián körúton egy munkásokat szállító busz elejének csapódott egy kidõlt fa. A jármû szélvédõje betörött, az elsõ ajtó megrongálódott. Az autóbusz negyven utasának nem esett baja. A tûzoltók motoros láncfûrésszel feldarabolták a kidõlt fát, és lerakodták az útról. Az utasokat egy másik jármû szállította tovább.

Leszakadt faágakat távolítottak el a tûzoltók Székesfehérváron az Elõd utcában, a Fiskális úton, a Koppány utcában és a Sziget utcában.

Sárbogárd közelében egy nyárfa ága zárta el a 63-as fõút egyik sávját. Az ágat a sárbogárdi hivatásos tûzoltók lehúzták az útról.

Szerdán hajnalban Dunaújvárosban, a nagyvenyimi bekötõútnál egy tíz méter magas fa dõlt ki, és teljesen elzárta a 6-os fõutat. A fát a dunaújvárosi hivatásos tûzoltók motoros láncfûrésszel feldarabolták és lerakodták. Reggelre a Bocskai István utcában egy körülbelül nyolc négyzetméteres fa reklámtábla egy részét szakította le a szél, amely két parkoló autót megrongált. A tábla leszakadt részeit a tûzoltók összeszedték.

Agárdon egy tizenöt méter magas nyírfa hasadt ketté, és egy telefonvezetékre dõlt. A fát a székesfehérvári hivatásos tûzoltók kivágták. Dinnyés közelében, a Seregélyes felé vezetõ úton, valamint Nadap és Lovasberény között faág szakadt az útra.