Egyre népszerűbb a digitális közúti segítségnyújtás
2021.12.27

Több cég is fejleszt olyan platformokat, amely a mesterséges intelligenciát és a helymeghatározást (gps) ötvözve gyorsabb és egyszerűbb segítségnyújtást tesznek lehetővé az utakon.

A digitális átalakulás a biztosítások számos területén változásokat hozott, így a közúti segítségnyújtás terén is. Az ügyfelek hatékony és megbízható szolgáltatást várnak el, amit a technológia gyors fejlődése lehetővé is tesz. A manuális folyamatok egyre inkább digitális, átlátható és összekapcsolt folyamatokká alakulnak át.

Az omnichannel megközelítés és a szolgáltatások távoli elérése felé történő elmozdulás már évek óta zajlik, amit a COVID-19 felgyorsított. A biztosítók olyan cégekkel együttműködve, mint a B2B közúti segítségnyújtási szoftverszolgáltató, az Agero, vagy a HONK olyan technológia-fókuszú funkciókkal egészíthetik ki a szolgáltatásaikat, mint a mesterséges intelligencia és a GPS-követési képességek.

Az Agero nemrégiben olyan új szolgáltatásokat fejlesztett, amelyek hatékonyabb közúti segítségnyújtási élményt biztosítanak az ügyfeleknek. Az új virtuális csevegőasszisztens és hangjavító funkció, mesterséges intelligenciára, gépi tanulásra és a természetes nyelvi feldolgozásra támaszkodva felgyorsítja a közúti segítségnyújtási folyamatot és csökkenti a várakozási időt.

A HONK szintén azon dolgozik, hogy továbbfejlessze az közúti segítségnyújtást azáltal, hogy az ügyfelet és a vontatási szolgáltatót köti össze egymással. Olyan platformot fejlesztett ki, amely a legjobb szolgáltatót biztosítva az adott munkához. A nyomkövetés és a vezetési körülményekre vonatkozó valós idejű adatok révén pontos érkezési időt is meg tudnak határozni.

A technológia megváltoztatja azt is, hogy az ügyfelek hogyan kérnek szolgáltatást. Általában, amikor valaki lerobban, rögtön felhív valakit. A tech szolgáltatók által kínált digitális megoldások ugyanazt az információt tudják nyújtani, csak telefonhívás nélkül. Az ügyfelek továbbra is telefonálhatnak, ha akarnak.