Groupama kiegészítõ biztosítás a díjtámogatott agrárbiztosítási módozatok mellé
2016.02.22
Március 15-étõl ismét pályázhatnak a gazdálkodók a mezõgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatásra. 2016-ban ismét több újdonság található a pályázati felhívásban. Fontos változás például, hogy a várakozásokhoz képest is nagyobb keretösszeg áll a gazdálkodók rendelkezésére, igénybe vehetik a támogatást a mezõgazdasági termeléssel foglalkozó nagyvállalkozások és önkormányzatok is, illetve az õszi-fagy is bekerült a kockázatok közé. A támogatás igénylésének módja is változik majd, a támogatás mértéke azonban marad a megszokott, azaz legfeljebb a biztosítási díjak 65%-át érheti el.

Az idei kíírásról részletesen itt olvashat: http://biztositasiszemle.hu/cikk/hazaihirek/nemeletbiztositas/negymilliard_forint_agrarbiztositasra.5474.html

Fontos tudnivaló azonban, hogy a korábbi évek gyakorlata megmarad a díjtámogatott biztosítási módozatok kárküszöbének tekintetében, azaz csak 30% hozamcsökkenést meghaladó kár esetén szolgáltatást nyújtó biztosítás kaphat támogatást!

A Groupama Biztosító kínálatában a támogatott módozatok mellett ezért változatlanul elérhetõ a kiegészítõ biztosítás, mellyel akár a mezõgazdasági biztosítások esetében megszokott 5%-os kárküszöbig kiterjeszthetõ a biztosítási védelem, a támogatott termékek 30%-os kárküszöbe helyett. Kiegészítõ biztosítás mindhárom díjtámogatott módozat mellé köthetõ.

A Groupama Biztosító 2016-ra olyan új mezõgazdasági kínálatot dolgozott ki ügyfelei részére, melyek lehetõvé teszik a támogatások igénybevételét. Az új elõírásoknak megfelelõ mezõgazdasági biztosítási feltételeket a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési Programokért Felelõs Helyettes Államtitkársága, mint a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága vizsgálja, s jóváhagyás esetén, várhatóan 2016. március közepén kerülnek bevezetésre. Az új feltételek, az új díjtámogatott termékek megjelenéséig a Groupama Biztosító a hagyományos biztosítási termékeit kínálja, melyekkel lefedhetõ minden szokásos kockázat.